На Львівщині порушник ПДР наполягав, щоб патрульні зверталися до нього "особа"

скрин
Фото: скрін з відео патрульної поліції

Водій пів години просив називати його "особою" і не хотів надавати документи – патрульні змушені були затримати порушника

Під час моніторингу мережі інтернет патрульні виявили уривок відео з розмови водія-порушника з патрульними 15 січня. Чоловік звинувачував патрульних у неправомірних діях.

Про це повідомляє патрульна поліція Львівської області.

Транспортний засіб Renault Master зупинили, близько 12 години за порушення водієм пункту 9.8 (З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар) ПДР.
Водій не одразу відчинив вікно для спілкування з патрульним, а спочатку налаштував екш-камеру. Він визнав, що увімкнув фари, щойно побачив поліцейських, але не вважав, що щось порушив. Чоловік відмовлявся надавати документи і називатися.

У поліцейського згідно п.2 ст.32 Закону України про Нацполіції, є право вимагати в особи пред‘явити документи, якщо існує достатньо підстав, вважати, що особа вчинила правопорушення. Згідно п.1 ч.1 ст.35 того ж Закону, патрульні зупинили цей транспортний засіб саме через порушення водієм ПДР.

Пів години роз‘яснень прав водія, тлумачення його порушення нічого не дали. Порушник наполягав на тому, що до нього треба звертатися "особа" і документи відмовлявся пред‘являти.

Чоловіка неодноразово попереджали, що його затримають, натомість він або мовчав, або намагався конфліктувати. Згідно ст.40 раніше згаданого Закону, поліцейські вели відеозапис усієї розмови.

Патрульні розуміли, що особа навмисно затягує час і, ймовірно, має що приховувати. Тому, відповідно до ст.262 КУпАП здійснили Адміністративне затримання для встановлення особи, яка порушила правила дорожнього руху і не виконувала законної вимоги поліцейського щодо пред‘явлення документів. Про цей факт повідомили вторинну правову допомогу. Чоловіка завели до приміщення стаціонарного поста поліції поблизу міста Стрий, провели поверхневу перевірку та встановили особу.

На 49-річного львів‘янина винесли постанову за ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом без необхідних документів) КУпАП і вказали, що водій їхав без увімкнених фар, за що передбачена відповідальність у ч.2 ст.122 КУпАП. Штраф — 425 гривень.

Також, патрульні склали протокол затримання. Громадянину запропонували медичну допомогу — він відмовився.
В поліції зазначають, що це вже не вперше цього водія притягали до адмінвідповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: