Кінець локдауну: які карантинні обмеження тепер діятимуть в Україні

IMG_2199-696x464
Фото з архіву редакції

У понеділок, 25 січня, в Україні закінчується дія «січневого» локдауну, який Уряд впровадив 8 січня нинішнього року.

Відтак, по всій Україні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони в межах адаптивного карантину.

ІА Дивись.info нагадує, які обмеження діятимуть та що працюватиме згідно з пунктом №2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року.

У зв’язку з переходом України до помаранчевої карантинної зони, не будуть обмежувати пасажирські перевезення громадським транспортом, утім скрупульозніше поставляться до контролю перевізників.

Зокрема перевезення пасажирів у міських і міжміських сполученнях повинно дорівнювати кількості місць для сидіння, це також обов’язкова наявність захисних масок та інших індивідуальних засобів для захисту.

У населених пунктах мають переглянути дозволи всіх мереж – від ресторанів до ТРЦ: з понеділка, 25 січня, забороняється робота хостелів, баз відпочинку, крім готелів, у яких регламентований перелік дозволених послуг на момент пандемії.

Інфографіка: Міністерство охорони здоров'я України

Також заклади громадського харчування зможуть працювати обмежено. Доставляння їжі може працювати цілодобово. Очевидно, це стосується фітнес-клубів, культурних центрів і місць дитячих розваг. Обмеженою буде й планова госпіталізація.

Першочергово на виклики виїжджатиме екстрена медична допомога при невідкладних зверненнях до породіль, новонароджених дітей, тим, хто потребує паліативної допомоги, та до пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Згідно з цим, не скасовується відвідини та участь у навчальному процесі. Тобто, школярі можуть повернутися за парти та продовжити навчальний процес наживо.

Забороняться також перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;
самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: