У Львові помер професор медуніверситету

свічка

У суботу, 23 січня, на 89-му році життя відійшов у вічність професор Львівського медичного університету імені Данила Галицького Фрайт Володимир.

Про це повідомили на сторінці Центру легеневого здоров'я.

«Висловлюємо щирі та глибокі співчуття рідним, близьким, друзям, колегам з приводу відходу до Вічності українського лікаря, професор кафедри фтизіатрії та пульмонології Львівського медичного університету Фрайта Володимира Михайловича», - сказано в повідомленні.

Його поховають сьогодні, 25 січня.

Там зазначають, що професор Фрайт був автором близько 170 наукових і навчально-методичних праць, більше десятка книг, дослідник, котрий зробив чималий вклад у підвищення ефективності лікування туберкульозу.

Відомо, що чоловік народився у селі Лішня на Львівщині у березні 1932 року. У 24 закінчив медичний факультет Львівського медичного інституту. Згодом упродовж двох років працював завідувачем терапевтичного відділу, а згодом заступником головного лікаря Самбірської ЦРЛ Львівської області.

У 30 років став аспірантом кафедри терапії Львівського медичного інституту. Після закінчення аспірантури, працював терапевтом санаторію міста Трускавець (1965—1967), науковим співпрацівником Трускавецької філії Одеського НДІ курортології (1967—1968).

З 1968 року працює у Львівському медичному університеті (ЛМУ). Спочатку працював асистентом кафедри шпитальної терапії (1968—1969), а згодом — асистентом (1969—1992), доцентом (1992—1995), професором (від 1995) кафедри фтизіатрії та пульмонології, завідувачем курсу фтизіатрії та пульмонології ФПДО (1993—2004) ЛМУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: