У Львові знову протестували проти тарифів на газ і не тільки (фото)

IMG_5628

Сьогодні, 25 січня, під стінами Львівської обласної державної адміністрації на акцію протесту зібрались активісти та небайдужі львів'яни із переліком вимог, котрі, зокрема, стосуються перегляду тарифів на газ.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Закликаємо всіх небайдужих і хто не бажає платити останні гроші топ-корупціонерам, злодіям-олігархам – приходьте і підтримайте вимоги українського народу до влади», - наголосили активісти в запрошенні.

Львів'янин Богдан Іличок, що обіймає посаду доцента кафедри теоретичної та прикладної економіки Національного університету «Львівська політехніка» розповів, що прийшов на пікет із власної ініціативи та додає, що йому набридли обіцянки влади.

«Зараз люди зібрались і загалом їх турбує те, що їм дали захмарні тарифи: 60% населення просто неспроможні їх сплачувати. Я хотів би наголосити на тому, що проблема високих тарифів є одним із елементів колосальної шахрайської схеми, яка гнобить український народ», - заявив чоловік.

За його словами, проблема підвищення тарифів куди серйозніша, ніж її можуть уявити. Як кандидат економічних наук пан Богдан пояснює, що колосальні проблеми тягнуться десятки років.

«Тут питання потрібно піднімати не тільки щодо зменшення тарифів, а й загалом навести у всьому порядок. Адже розкрадання, які були і 15 років тому, пов'язані з офшорними махінаціями. У 2016 році Петро Порошенко у Брюсселі обіцяв, що до 1 січня 2017 року в Україні буде ратифіковане все законодавство, пов'язане з боротьбою щодо відмивання коштів. До сьогодні ще нічого не зроблено. Від себе скажу, що це перекрило би 70% розкрадання економіки України, що є станом на зараз», - додав він.

Далі, каже активіст, наступною проблемою цього розкрадання є те, що в бюджеті є обмаль коштів, відповідно, немає з чого виплачувати пенсії чи забезпечити інші питання життєдіяльності держави: «Саме тому керівництво на чолі з президентом вирішило, що потрібно підвищити тарифи та здерти з людей ще більше грошей, аби перекрити дири в бюджеті».

Для прикладу, додає Богдан Іличок, нинішній президент у травні 2020 року обіцяв, що цю угоду ратифікують. Йдеться, як мінімум, про 15-20 мільярдів доларів на рік, що могли б перекрити ці тарифи.

З-поміж іншого, представники громадських організацій вимагали повернення газотранспортних мереж Львівоблгазу у комунальну власність громади області.

Встановлення вартості видобутку газу для українського споживача за ціною 2,5 тисячі гривень за тисячу м куб, а не по 7 тисяч грн. за тисячу м куб і більше, як пропонує уряд.

Окрім цього, пікетували проти зарплат чиновників, котрі не повинні перевищувати сім середніх українських зарплат, та проти олігархату.

Додамо, в 2021 році українці платитимуть більше не тільки за газ як товар, але й за його постачання. Відповідні зміни в кінці року ухвалив тарифний регулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: