У Рахунковій палаті повідомили, скільки грошей не використали з торішнього держбюджету

гроші для фоп
Фото ілюстративне

З держбюджету-2020 не використали 67 мільярдів гривень. Найбільше не виконали план МОЗ та Мінсоцполітики.

Про це повідомляє пресслужба Рахункової палати.

Як зазнається в повідомленні, через невиконання плану видатків дефіцит держбюджету становив 217 млрд грн, що на 83,4 млрд грн (27,8%) менше плану і в межах встановленого у законі граничного обсягу — 298 млрд грн. Однак у порівнянні з 2019 роком дефіцит державного бюджету зріс у 2,7 рази і став найбільшим за останні десять років.

За даними Рахункової палати, менші плану були видатки за бюджетними програмами МОЗ — на 10,5 млрд грн (7,7%). З них 2,7 млрд грн — на відшкодування витрат на медобслуговування населення внаслідок оплати фактично наданих послуг; 2,4 млрд грн — на підготовку та підвищення кваліфікації кадрів у сфері охорони здоров’я; 2,1 млрд грн — на закупівлю засобів індивідуального заходу, тестів, обладнання та доплати працівникам лабораторій МОЗ (кошти Фонду боротьби з COVID-19); 1 млрд грн — на закупівлю медикаментів і лікарських засобів через довготривалі процедури закупівель.

Менше запланованого на 5,8 млрд грн видатки Мінсоцполітики за бюджетними програмами, зокрема, що здійснюються за рахунок коштів Фонду боротьби з COVID-19, на надання Пенсійним фондом України одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів, — на 4,7 млрд грн (56%), фінансової допомоги Фонду соцстрахування України для виплат медпрацівникам та членам їхніх сімей — майже на 171 млн грн (73%).

Крім того, не виконаний план видатків Державним агентством автомобільних доріг України — на 4 млрд грн (4,2%), Мінекономрозвитку — на 3,8 млрд грн (14,3%), МОН — на 3,7 млрд грн (8,2%), МВС — на 2,9 млрд грн (2,8%), Міноборони — на 1,6 млрд грн (1,4%).

За даними Рахункової палати, доходи державного бюджету у 2020 році становили 1 трлн 76 млрд грн, що на 9 млрд грн (0,8%) більше плану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: