Володимиру Зеленському сьогодні 43: чим запам'ятався президент України (відео)

зеленський
Володимир Зеленський. Фото: Микита Печеник

У понеділок, 25 січня, чинний президент України Володимир Зеленський святкує день народження. Главі держави сьогодні 43 роки.

Навіть вранці Зеленський оприлюднив у соцмережах фото зі спортзалу, зазначивши, що почувається на 30 років.

«7 – на годиннику, 43 – за паспортом, 30 – в душі», – написав президент.

ІА Дивись.info вирішила пригадати, чим запам'ятався шостий президент за 2 роки та 8 місяців на цій посаді.

Інавгурація

20 травня 2019 року під час інавгурації новообраного глави держави стався найперший курйоз: під час церемонії вступу на посаду президента України в залі Верховної Ради на підлогу впало посвідчення глави держави. Коли голова ЦВК Тетяна Сліпачук вручила документ Зеленському, той поклав його на спеціальну подушечку, яку ніс представник почесної варти. Однак військовий відійшов від президента, розвернувся та впустив посвідчення.

«У мене там прикол є, хочете покажу?»

Рівно через місяць після інавгурації Володимир Зеленський показав свій кабінет журналістам.

«Хочете прикол вам покажу?»– звернувся до репортерів глава держави та провів їх до маленької кімнати з умивальником та перукарським феном.

«Бачите, що у мене є? Голову тут не мию, мию вдома», – пожартував він.

«Вийди отсюда, розбійник»

10 липня 2019 року Володимир Зеленський вигнав з наради секретаря Бориспільської міської ради Ярослава Годунка зі словами: «Вийди отсюда, розбійник». Така поведінка глави держави зумовлена тим, що він дізнався, що секретар у 2018 році мав судимість за статтею про розбій із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

https://www.youtube.com/watch?v=kHB1LOoCA1Q&t=2s&ab_channel=112%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Пізніше цю фразу Зеленського зацінили ідейники з Житомира та навіть створили шкарпетки із цією цитатою.

Який телефон? Айфон?

У липні 2019 року під час візиту до Закарпаття на нараді з керівниками митниці Володимир Зеленський дорікнув, що вони не можуть зупинити контрабанду, натомість купують собі айфони.

«Яка машина у вас? Автомобіль»

31 липня 2019 року Зеленський запропонував в.о. мера Сміли продати свою «Тойоту» для погашення боргів міста за тепло. Це відбулось під час робочого візиту в Черкаську область.

Зеленський запитав у Федоренка, чи є в нього автомобіль і який. Федоренко відповів, що «Тойота». Відтак, президент порадив йому «продати авто і сплатити частину боргу».

Зеленський: «Яка машина у вас?»

Федоренко: «У сенсі?»

Зеленський: «Машина. У сенсі автомобіль».

Федоренко: «Автомобіль - тойота».

Зеленський: «Продайте». 

«Ніхто не зірве опалювальний сезон у Смілі» – додав президент.

«Хлопці-засранці»

У червні 2020 року Зеленський звернувся до водіїв фур не заважати будівництву нових доріг.

https://www.youtube.com/watch?v=tg59uUYrwrc&ab_channel=112%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Зокрема звернення президента було направлене водіям перевантажених фур.

«Ви, хлопці, засранці. Ми тут хочемо щось хороше зробити для країни, а ви допомогти не можете, нездатні — ну ви хоть трішечки не заважайте, добре? Бо все одно всі чати [в месенджерах] ми знайдемо і вас також знайдемо. І буде боляче», – сказав Зеленський.

Я ж не лох!

Президент посперечався із добровольцями у Золотому в жовтні 2019 року, котрі виступали проти відведення українських військ та прокоментував можливість зустрічі з учасниками акцій «Ні капітуляції».

«Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-ий рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав: «Зброю прибери!» А ти мене не переводь на акції. Я хотів побачити в очах розуміння. А побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь лопух стоїть і переводить мене на іншу тему», – відповів Зеленський військовому.

Це найяскравіші цитати глави держави, втім трішки присоромились і його представники, зокрема пресслужба.

Президентка Швейцарії

У липні торік в Офісі Президента України помилилась зі статусом президентки Швейцарії. Там це назвали зустріччю із «главою швейцарської держави», котра «перебуває в Україні з державним візитом», хоча швейцарська гостя не має такого статусу і не має права здійснювати державні візити.

Через те, що президентку Швейцарії часом помилково називають «главою держави», офіційний сайт уряду навіть містить детальні пояснення, чому це є неприпустимим.

«На відміну від інших країни, у Швейцарії немає однієї людини, що є главою держави… Хоча з назви може здаватися інакше, президентка Швейцарії не є главою держави. Цю посаду не обіймає одна особа — натомість главою держави постає колективний орган – Федеральна рада», — пояснює урядовий сайт.

Саме через відсутність цього статусу президентка Швейцарії, як підкреслюють ці роз’яснення, не може здійснювати державні візити. В офіційних документах і заявах із Берна ці поїздки мають назву «президентських візитів».

Зустріч президентки Швейцарії та президента України. 21 липня 2020 рік. Фото: ОП

Щоправда, потім в пресслужбі президента виправили цю прикру помилку.

Нова область

Торік у липні в Офісі Президента вигадали нову українську область, назвавши Волинську Луцькою. Там навіть оприлюднили відео про поїздку президента.

Очевидно, пізніше той ролик видалили з офіційних сайтів.

Звичайно, це ще не все, тому редакція ІА Дивись.info пропонує читачам долучитись до обговорення та пригадати вчинки чи фрази шостого президента у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: