Як ремонтують вулицю Бандери (фото)

IMG_5680

На вулиці Бандери триває реконструкція. Зараз там проводять земляні роботи - заміну колектора та комунікацій.  

«Роботи йдуть у повному темпі. Працюють 50 робітників та 20 одиниць техніки. Станом на сьогодні ми з водогоном дійшли вже до вулиці Антоновича, а колектор проклали до Коновальця, вже пішло брукування. Ділянка, яка є в роботі, це 1 кілометр – від Чупринки до Городоцької. Йдемо чергами. Робота складна, звертаємо увагу на дерева, щоб їх не пошкодити. Цього тижня буде окрема нарада управління екології з підрядником. За прогнозами, які ми маємо від підрядника, роботи мають бути завершені до кінця серпня», – розповів міський голова Андрій Садовий.

За словами директорки ЛКП «Львівавтодор» Оксани Єстеферової, на ділянці від вул. Чупринки до вул. Антоновича ТзОВ «Онур» вже влаштував 586,5 м водопроводу діаметром 225 мм, 368 м каналізаційного колектора діаметром 1200 мм, замощено бруківкою ділянку площею 680 м2, проведено монтаж колії - 200 м, і монтаж плит ПК — 142 шт довжиною 3,5 м і 22 шт довжиною 1,7 м.

«Найбільш складні з інженерного погляду роботи – це заміна каналізаційної мережі, зокрема будівництво каналізаційного колектора діаметром 1200 мм. Вже замінено більше 360 м колектора, і на першій ділянці – від вул. Чупринки до вул. Архітекторської, кладуть трамвайні плити і колію», – розповіла Оксана Єстеферова.

Як розповів інженер ТзОВ «Онур» Віктор Онищук, демонтована бруківка зберігається на будівельному майданчику в межах закритої ділянки робіт. Вся проїзна частина вулиці буде у бруківці так, як вона виглядала історично, а велодоріжки – в асфальті.

Нагадаємо, проєктом реконструкції передбачено: повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів; зрізка зелених насаджень, які попадають у межі виконання робіт; реконструкція всіх інженерних мереж, згідно з наданими технічними умовами служб міста; влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій посередині вулиці; влаштування контактної мережі трамваю, вуличного електроосвітлення; влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг та, на окремих ділянках, велосипедних доріжок; влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків; влаштування тротуарів і пішохідних зон з забезпеченням умов для пересування маломобільних груп населення; благоустрій вуличного простору.

Роботи на об'єкті поділено на три етапи. Перший етап — від вул. Чупринки до вул. Антоновича, другий — від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА, третій — від вул. Героїв УПА до вул. Городоцької.

Загалом буде відремонтовано всю вулицю, протяжність якої 1,05 км. Загальна вартість реконструкції, згідно з договором підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур», — 209,5 млн грн.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: