Більшість хворих на коронавірус дітей в Охматдиті — немовлята

ВБ

Діти стали менше хворіти на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Охматдиту Олександра Бурда.

«У січні ми пролікували 40 дітей з підозрою або підтвердженим коронавірусом. Це на 45% менше, ніж у грудні. Тобто захворюваність серед дітей зменшилася», - розповіла  Олександра Бурда.

Водночас, більшість січневих пацієнтів були немовлятами.

«Серед пацієнтів, які поступають до нас, основна частина – діти першого року життя. Якщо у 2020 році було 27% таких пацієнтів, то за січень, 71% пацієнтів – це діти першого року життя» - розповіла Олександра Бурда.

За її словами, немовлята більш вразливі до коронавірусу.

«Перебіг хвороби у дітей першого року життя є складнішим, ніж у старших пацієнтів. Основний симптом, з яким поступають такі діти – гіпертермія, тобто висока гарячка, яка не збивається. Такі діти не можуть бути без нагляду. Більшість немовлят  надходять до нас з високою температурою, яку дуже важко збити. Чим менша дитина, тим швидше в неї може утворитися набряк мозку, судоми, чи інші ускладнення. Тому такі діти повинні бути під наглядом лікарів», - розповіла Олександра Бурда.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, за попередню добу в області провели 881 дослідження и на коронавірус, з них - 167 позитивних. Також було проведено понад тисячу тестів методом ІФА. Станом на сьогоднішній ранок у стаціонарах області перебуває 1250 хворих, з них 125 — у реанімаційних відділеннях, 26 – на апаратах ШВЛ.

Найбільша заповненими є Львівська обласна інфекційна лікарня – 134 пацієнти, Центрі легеневого здоров'я – 98, госпіталь у Винниках – 100, ЛШМД – 190 пацієнтів. У районах найбільш завантаженими є Стрийська міська лікарня, та Новояворівська райлнна лікарня – по 65 пацієнтів.

Завантаженість ліжкової мережі на території Львівської області складає 31,7%. Киснем забезпечено 90% усієї ліжкової мережі.

«Ситуація залишається досить напруженою. Попри те, що ми зараз не констатуємо різкого зростання захворюваності, через закінчення локдауну, прогнозуємо збільшення рівня захворюваності. Діти повернулись у школи,  кількість контактів між людьми зростає. І ризик того, що кількість пацієнтів, які потребуватимуть стаціонарної допомоги, також збільшиться. Система охорони здоров’я області, зокрема стаціонари готові до можливого збільшення кількості хворих», - зазначає Орест Чемерис.

Нагадаємо, за увесь час COVID-19 підтверджено на Львівщині у 69570 осіб. Померло 2043 особи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: