Криклій пояснив, чому гроші з COVID-фонду спрямували на дороги

дороги7
фото з архіву\ілюстративне.

У Міністерстві інфраструктури пояснили, чому кошти з коронавірусного фонду були спрямовані на будівництво доріг. До цього всі програми, на які подавало заявки Міністерство охорони здоров’я, були вже забезпечені.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Ковідний фонд дійсно отримав таку назву. Але кошти в ньому були передбачені не тільки для закупівлі ліків, масок, вакцин, забезпечення ліжок киснем. Крім МОЗ, у нас ще були і доплати поліцейським, і компенсувався Фонд з тимчасової втрати працездатності. Тобто це було не тільки про медицину», — пояснив Криклій.

Міністр додав, що у зв’язку з тим, що через карантин малий і середній бізнес закривався, розгортання «Великого будівництва» (програма будівництва доріг) створювало нові робочі місця.

«Це в бюджеті передбачалося одразу. Планувалося, що ще з тієї суми, яку за арбітражем «Нафтогаз» виграв у «Газпрому» і у вигляді дивідендів сплатив до бюджету, кошти підуть саме на проекти розвитку. Серед них пріоритетними визначалися програми з будівництва доріг», — заявив Криклій.

Додамо, що станом на 28 грудня 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 використано 57,1 млрд гривень (79,3%) з передбачених 72 млрд грн коштів за загальним фондом державного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: