Ukraїner презентував у Львові фотовиставку з традиційного святкування Маланки в Карпатах (фото)

IMG_5828

Ukraїner та Львівський муніципальний мистецький центр представили спільний виставковий проєкт «Маланка. Відродження Карнавалу»

В експозиції представлені світлини Сергія Коровайного, Дмитра Бартоша та Олександра Хоменка, що показують святкування Маланки у Красноїльську, Космачі й Осичках. Ці фото були зроблені під час експедицій Ukraїner.

Також на виставці можна побачити роботи художниці Ірини Полянської: маски та крила, у які вбираються маланкарі під час буковинського карнавалу.

Маланку або Щедрий вечір відзначають 13 січня за новим григоріанським календарем. Раніше ж Маланка припадала на 31 грудня, тобто була новорічним святом. Найбільша й найвідоміша з усіх буковинських Маланок відбувається в селищі Красноїльськ, що на кордоні з Румунією. 13 і 14 січня тисячі людей у вигадливих костюмах виходять на вулиці селища з виставами, піснями й танцями, святкуючи прихід Нового року. Традиції маланкування тут зберегли попри заборони радянської влади й сьогодні до Красноїльська на Маланку з’їжджаються тисячі туристів не тільки з усієї України, а і з інших країн світу.

Виставка триватиме до 14 лютого у Львівському муніципальному мистецькому центрі. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: