На Турківщині Народні доми стануть етноцентрами за понад 10 мільйонів

_1611742885_613x321.76141078838_3_0_nw
Фото: ЛОДА

У селах Лімна та Бітля, що на Самбірщині триває реконструкція Народних домів. Тут згодом облаштують етнологічні фольклорні центри.

Як повідомляють в управлінні туризму Львівської обласної державної адміністрації, проєкт «TourTurka 2.0» реалізовують стало можливим за ініціативи Львівської обласної державної адміністрації і за «Програмою секторальної підтримки ЄС. Львівщина».

Так, згідно з проєктом, після реконструкції, Народні доми стануть етнофолькцентрами бойківської культури, матимуть просвітницьке та туристичне призначення.

Читайте також: Врятувати не можна знищити: костел у Комарному відновлюватимуть у чотири етапи

Зазначається, що обирали ті села, де не проходять туристичні маршрути.

«Після реставрації у Народних домах сіл Бітля й Лімна облаштують кімнати-музеї (для цього збиратимуть у місцевих жителів предмети побуту, світлини), облаштують фотозони всередині приміщень і надворі, придбають костюми для місцевих музичних, співочих колективів, прокладуть новий туристичний маршрут «TourTurka 2.0» та ознакують його. Паралельно ініціативна група проекту займатиметься промоцією туризму в Турківській і Боринській громадах», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, кажуть ініціатори, тут проводитимуть майстер-класи з різбярства чи писанкарства тощо.

У відомстві додають, що вартість реалізації проєкту «TourTurka 2.0» становить 10,4 мільйона гривень, з них: 8,8 млн грн залучать з державного бюджету, а решта – з місцевих бюджетів Боринської й Турківської громад, до яких входять обидва села.

До травня триватиме підписання угод, після того розпочнеться виготовлення проєктно-кошторисної документації і вже опісля – власне реставрація будівель. Проект триватиме два роки й має завершитися до кінця грудня 2022 року.

Довідково.

Перша частина проєкту «TourTurka» була реалізована 2020 року за кошт асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» зі співфінансуванням із місцевого бюджету. Загалом його втілення обійшлося у 313 000 грн.

У межах ініціативи було розроблено туристичний маршрут із 7 пунктів, виготовлено промоційну продукцію, фото- і відеоматеріали про об’єкти, встановлено вказівники до локацій маршруту на трасі Н 13 «Львів – Самбір – Ужгород» у межах колишнього Турківського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: