Міжнародні резерви України впали нижче 29 млрд доларів

авіа
Фото з відкритих джерел, ілюстративне

Міжнародні резерви України станом на 27 січня становили 28,9 млрд дол. США, незначно скоротившись за майже місяць — на 0,8% з 29,13 млрд дол.

Про це повідомляє голова Ради НБУ Богдан Данилишин, передає Finace.ua.

«Обсяг міжнародних резервів НБУ залишався практично незмінним порівняно з минулим тижнем — 28,9 млрд доларів США», — повідомив Данилишин.

Зі слів Данилишина, кошти уряду в НБУ перевищують 1,8 млрд доларів США та є достатніми для обслуговування планових виплат за зовнішніми та внутрішніми запозиченням в іноземній валюті, обсяг яких на кінець січня становить 77 млн доларів США, у лютому — 652 млн доларів США.

Щодо ситуації на валютному ринку експерт також додав, що середнє значення обмінного курсу гривні до долара США на міжбанку у січні перебуває на рівні, близькому до показників грудня 2020 року. При цьому волатильність на безготівковому валютному ринку знизилася.

«Примітно, що зниження волатильності на ринку відбувається практично без участі Національного банку, який упродовж минулого тижня не здійснював інтервенцій на валютному ринку», — додав голова Ради НБУ в особистому експертному коментарі.

З його слів, сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку року становило +20 млн доларів США. Обсяг продажу іноземної валюти клієнтами банків минулого тижня був практично збалансований із обсягом пропозиції іноземної валюти. Переважання пропозиції іноземної валюти спостерігалося на «спотовому» сегменті ринку, незначне переважання попиту — на «форвардному» сегменті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: