На Львівщині вагітну сироту позбавили житла

волонтери
фото з сторінки Марти Левченко

У Стрию сирота не може оселитись в помешкання, що належить її покійній матері. дівчину в кімнату не впускає сусідка. Про це у соцмережі повідомила волонтерка Марта Левченко. 

У Стрию сирота не може оселитись в помешкання, що належало її покійній матері. Дівчину в кімнату не впускає сусідка.

Про це у соцмережі повідомила волонтерка і засновниця центру «Місто добра» Марта Левченко.

«Вікторія – сирота, виховувалася у сиротинці «Пролісок», потім – у прийомній сім‘ї, потім її повернули уже в Львівський притулок на Левандівці. Її дитинство було складним і зовсім не дитячим. Після притулку Віка навчалася у профучилищі на кухаря-кондитора, а після закінчення мала розпочати своє самостійне життя поза притулками і поневіряннями у кімнатці своєї мами, яка їй залишилася у спадок. Усі документи та рішення міської ради про закріплення кімнати в гуртожитку є, але потрапити туди Віка не може…

Вся справа в тому, що сусідка по кімнаті замінила загальні двері у блок і не пускає ані соціальні служби, ані саму дівчину. Нікого. Кажуть, вона навіть найняла адвоката, який має допомогти залишити Віку без житла. Мовчить і комендант гуртожитку, розводячи руками. Видно, сусідка все з усіма вирішила», – розповідає волонтерка

Також зазначено, що міська рада сплачувала борги за кімнату для статусної дитини і готувала її вселення, в дівчини на руках всі документи про законність її вселення.

«Документи соціальна служба показувала коменданту гуртожитка, а одна людина може просто зачинити двері і все! Соціальні служби зверталися до поліції, але досі тишина…
Зараз Вікторія на 9 місяці вагітності, одна, сирота без рідних, йти їй нема куди, в її кімнатку, гарантовану їй державою, її не пускають, грошей на адвоката в неї нема! І хто ж має відстояти її право?!

Єдине, що зараз пропонують їй місцеві соціальні служби? Ще один притулок після того, як закінчиться її термін у «Місті Добра»! Звісно, він не закінчиться. Ми не виставимо сироту на вулицю. «Місто Добра» – центр доброти для мами і дитини.
Опікується і буде опікуватися Вікою та її дитям, але чому вона має жити в притулку, якщо має власний дім?» – каже Марта Левченко.

Волонтерка звертається до усіх служб з проханням владнати ситуацію, а також щоб це набуло громадського розголосу.

«Кімнатка знаходиться у Львівській області, м. Стрий, вул Січових Стрільців, 5, кімната, 320. Ім’я сусідки – пані Галина», – йдеться у дописі волонтерки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: