Патріарх Варфоломій зробив щеплення проти коронавірусу

варфоломій3

Вселенський патріарх Варфоломій зробив щеплення проти коронавірусної хвороби китайською вакциною Sinovac. Таку ж вакцину закупило Міністерство охорони здоров'я для України.

Укол Варфоломію зробили в клініці Стамбульського університету в четвер, 28 січня, повідомляє LB з посиланням на видання Proto Thema.

Вселенський патріарх подякував лікарям та медсестрам клініки за самопожертву та висловив надію, що якомога більше людей зможуть отримати вакцину і пандемію коронавірусної хвороби вдасться поскоріше зупинити.

Варфоломію вже 80 років, а в Туреччині зараз вакцинують громадян старше 75 років.

Для щеплень використовують вакцину CoronaVac, яка розроблена китайською компанією Sinovac Biotech.

Нагадаємо, що Україна законтрактувала 1,9 млн доз такої ж вакцини з умовою поставки через 30 днів після реєстрації в країні-виробнику чи інших країнах з жорсткою регуляторною політикою. Минулого тижня вакцина отримала погодження на використання в Бразилії, де проводились її клінічні випробування, і Україна очікує першу партію на 700 тисяч доз вакцини в кінці лютого.

Загальна ефективність вакцини Sinovac за результатами випробувань в Бразилії виявилася трохи більше 50%, але при цьому вона нібито дає стовідсотковий захист від тяжких випадків. Тобто заразитися коронавірусом після вакцинації можливо, та перебіг хвороби буде легким або взагалі безсимптомним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: