Місія МВФ продовжила роботу в Україні

мвф
getty images

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що роботу місії МВФ в Україні продовжено на 7−10 днів, за його словами, надходження коштів від Фонду — «питання більше технічне».

Про це він сказав в етері телеканалу «Україна 24».

«Для нас принципово залишатися в програмі МВФ. Ми зараз в активній стадії перемовин. У нас продовжена місія на 7−10 днів. Є сподівання, що за цей час ми фіналізуємо меморандум і чітко зрозуміємо, які ми на себе можемо взяти зобов’язання. З приводу надходження коштів, я вважаю, це більше питання технічне. Звичайно, нам би хотілось їх отримати ще в минулому році. Головним для нас залишається, що ми поступово виконуємо взяті на себе зобов’язання і робимо ті кроки, щоб бути надійним партнером», — заявив Марченко.

На питання, чи пауза у запуску ринку газу є причиною продовження перемовин та затримки з траншем, він відповів:

«Запуск ринку газу — це одне з наших зобов’язань, яке ми на себе брали. Тому через ці зміни з граничною ціною, звісно, виникають питання у наших партнерів. Вони ставлять питання: «Запропонуйте чітку модель, як ви бачите, щоб такі ситуації не повторились у майбутньому».

При цьому вони розуміють, що прийняте нами рішення досить нагальне з точки зору захисту громадян. Це в процесі обговорення, йдуть активні консультації".

«Ми поки не бачимо критичних застережень, які б нам не дозволяли продовжити програму співпраці», — сказав Марченко.

«Ситуація досить стабільна. Так, нам треба продовжити співпрацю з МВФ. Те, що говорить JP Morgan щодо вартості активів, — з точки зору приватизації це може бути проблема (12 мільярдів гривень доходу від приватизації закладено в бюджет). Це критично — ні, не критично. Програма є, не важливо, коли прийдуть гроші», — додав радник президента з питань економіки Олег Устенко, коментуючи прогноз JP Morgan щодо траншу МВФ Україні.

Нагадаємо, місія МВФ із 21 грудня 2020 року працювала в Україні у форматі онлайн-зв’язку через COVID-19. Але потім зробила перерву на свята. Після свят, а саме з 11 січня місія МВФ поновила свою роботу в Україні. У четвер, 28 січня, у Представництві МВФ в Україні зазначили, що місія продовжує працювати з представниками української влади в дистанційному форматі.

Місія проводить обговорення з владою України останніх економічних подій, а також заходів і реформ, необхідних для завершення першого перегляду програми Stand-By.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: