На Львівщині немає приросту хворих на коронавірус

ковід

Ситуація із поширенням коронавірусу на Львівщині стабільна. За останній місяць в області немає стрімкого приросту захворілих.

Про це під час брифінгу повідомила Ірина Шурпяк, заступник директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

«За останній період маємо стабільну ситуацію. Аналізуючи січень, можемо говорити про те, що зараз немає приросту захворюваності. Останнім часом фіксуємо цифру близько сотні госпіталізованих на добу. Учора, до прикладу, госпіталізовано 99 пацієнтів. На даний момент в стаціонарах лікують 1267 осіб. В реанімації перебувають 119 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 27», - розповіла Ірина Шурпяк.

Як розповів директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи Максим Прикупенко, зараз у госпіталі перебуває 107 пацієнтів.

«Останні місяці кількість пацієнтів коливається від 100 до 110. 13 пацієнтів перебуває в реанімаційному відділенні, з них 8 – на апаратах ШВЛ. На жаль четверо пацієнтів перебуває у критичному стані», -  розповів Максим Прикупенко.

Він додав, що у госпіталі зараз є 495 ліжок, облаштованих кисневими точками.

За словами Ірини Шурпяк, загалом по області понад 90% ліжок у «ковідних» лікарнях облаштовані кисневими точками.

«Станом на сьогодні ліжкова мережа завантажена на 31%. Це означає, що у стаціонарах області є достатньо вільних місць, які забезпечені киснем», - розповіла Ірина Шурпяк.

За минулу добу коронавірусну інфекцію підтверджено методом ПЛР-тестування у 440 людей.

Щодо вакцинації, то департамент напрацьовує сценарії поставки різних вакцин, які потребують різного температурного режиму для зберігання.

«Ми не можемо в тих самих точках, де зберігаємо інші вакцини(бо вакцинування від інших захворювань ніхто не скасовував), зберігати вакцини від коронавірусу. Тобто це організація нових точок, мобільних бригад, які будуть виїжджати по області. В нас є організований центр вакцинування від коронавірусу, який забезпечений відповідним персоналом і виконує розпорядження МОЗ, щодо підготовки до прийому вакцин». – розповіла Ірина Шурпяк.

Вона додала, що першочергово вакцинувати будуть працівників медичних установ,  осіб літнього віку, які перебувають у спеціалізованих закладах, та військових, які були на Сході.

«Потреба кожної області формується залежно від даних, які там збирають. Тому сьогодні  ми повинні чітко визначити кількість медпрацівників, які будуть підлягати вакцинації. Фактично це вже зроблено», - розповіла Ірина Шурпяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: