Рецепти зимових страв, які допоможуть розвантажити організм після свят

stravy_pislyasviat
Фото: Всвіті

Новорічні свята добігли завершення, а ми ліниво доїдаємо останні цукерки з подарункових наборів. У тих, хто задумався, що пора скинути зайві кілограми, є чимало перешкод: спортзали закриті на карантин, а займатися спортом на вулиці заважає мінусова температура.

Що ж робити? Можна почати з повернення до нормального раціону. Пропонуємо зробити це з нашою добіркою страв. Всі вони прості, корисні та підлаштовані під зимовий сезон, пише Всвіті.

Рецепт №1: Запечена цвітна капуста під сиром

Цвітна капуста, запечена з сиром | Кулінарні рецепти з фото – Пательня

Що треба: 1 цвітна капуста середнього розміру, 50 мл олії оливкової, 100 г кунжуту, сіль та сушений часник за смаком. Також, 200 г твердого сиру, 1 ст.л меду і 1 ст.л лимонного соку.

Як приготувати:

Капусту залити окропом так, щоби вода повністю покривала весь качан. Залишити так на 20 хвилин. Потім, вийняти капусту з води, просушити та проштрикнути у кількох місцях гострим ножем, щоби краще пропекласа.

Мед змішати з лимонним соком та з олією. Додати до маринаду спеції та сіль. Добре натерти капусту цією сумішшю та посипати кунжутом.

Духовку розігріти до 180 градусів, поставити капусту на деко та випікати 15 хвилин. Полити залишками маринаду і залишити ще на 15 хвилин. І останній штрих: потерти сир та посипати ним капусту, а потім запікати, поки не утвориться золотиста скоринка.

Звісно, щоби страва була дієтичною, її слід їсти невеликими порціями. Наприклад, у якості гарніру до курячого філе або ж разом з рисом.

Рецепт №2: Пряна вівсянка з яблуком та медом

Топ-5 советов, как вкусно приготовить овсянку - tochka.net

Як привчити себе їсти корисну вівсянку на сніданок? Зробити її не тільки корисною, але й смачною. З цим завданням допоможуть впоратися фрукти та спеції.

Що треба: 100 г вівсянки, 1 ст.л вершків, 1 ч.л меду, 1 яблуко. Також, по дрібці кориці та мускатного горіху.

Як приготувати:

Найпростіший спосіб: у мікрохвильовці. Залити вівсянку окропом, яблуко натерти на широкій тертці та додати у миску. Перемішати зі спеціями і відправити у мікрохвильовку на 1,5 хвилини. Коли дістанете, змішати вівсянку з медом, поки той не розтане. Зверху додати трішки вершків, з ними краще розкривається смак мускатного горіху. А наступного разу, яблуко в рецепті можна замінити грушею чи замороженими ягодами.

Рецепт №3: Теплий буряковий салат з сиром та горіхами

Свекла с черносливом - пошаговый рецепт с фото на Повар.ру

Старий відомий салат із вареного буряка. От тільки його можна осучаснити деякими компонентами. Такий салат добре впорається з очищенням організму від шлаків, а також нормалізує травлення.

Що треба: 2 буряки варених та очищених, 1 ст.л лимонного соку та 1 ч.л меду, 1 ч.л оливкової олії. Також, 5-60 г волоських горіхів, 1 ст.л насіння льону і 100 г бринзи. Сіль та сушений часник можна додати за смаком.

Як приготувати:

Буряк натерти на широкій тертці. Мед змішати з лимонним соком та олією, додати цю заправку до буряка. Насіння льону залити 3 ст.л окропу та залишити на 15-20 хвилин настоюватися. Горіхи подрібнити ножем та підсмажити з сіллю на сухій пательні. Змішати буряк з насінням та горіхами. Бринзу порізати на дрібні шматочки, перемішати із сушеним перцем та прикрасити нею салат.

Рецепт №4: Броколі з курячим філе запечені під соусом

Салат из брокколи с куриным филе - пошаговый рецепт с фото. Автор рецепта Marina Beznoskova 🏃‍♀️👩‍🍳💕 ✈️ . - Cookpad

Страва багата на білки підійде як для обіду, так і для вечері. Для неї треба: 1 куряче філе, 150 г суцвіття броколі, сіль та перець за смаком. Також, 1 ст.л олії, 1 ст.л кунжуту, 2 ст.л сметани і зубчик часнику.

Як приготувати:

Броколі залити окропом та залишити на 15 хвилин. Куряче філе нарізати дрібними шматочками та підсмажити до золотистої скоринки з сіллю. Духовку розігріти на 180 градусів. В форму для випікання змішати куряче філе та брокколі разом зі сметаною. Додати роздавлений часник, сіль та перець. Посипати страву кунжутом та запікати 10-15 хвилин. Такої порції якраз вистачить на одну смачну вечерю.

Рецепт №5: Сирники в духовці на вівсяному борошніРецепт найсмачніших дієтичних сирників на вівсяних пластівцях: ні граму борошна - ЗНАЙ ЮА

Сирники — це смачний варіант пізнього сніданку, наприклад, у вихідні. А якщо готувати їх в духовці, без смаження на олії, то вони стануть менш калорійними. На 500 г сиру нам потрібно: 100 г вівсяного борошна, 1 яйце, дрібка солі, 2 ст.л цукру та 2 ст.л манної крупи.

Як приготувати:

Сир перемішати з яйцем, додати борошно, цукор та сіль. Бажано робити це обережно, щоб сир не повністю втратив свою зернистість. Духовку розігріти до 180 градусів, деко застелити пергаментним папером. Манну крупу розподілити по поверхні широкої тарілки.

Змочіть руки, щоб було зручніше формувати ними сирники. Готові кружечки сирників слід обваляти з двох сторін у манній крупі, а потім викладати на деко. Щоби приготувати сирники, знадобиться не більше 15-20 хвилин.

Рецепт №6: Суп-пюре з селери та зелені

Суп-пюре з селери - рецепт як смачно приготувати суп-пюре з селери | Покрокові рецепти з відео на Recept.ua

Що треба: 300 г кореню селери, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 пучок вітамінної зелені: петрушки, кропу, шпинату — все що знайдеться вдома чи в магазині. Також, 200 г зеленого замороженого горошку та 50 г вершкового масла, сіль та перець за смаком.

Як приготувати:

Часник і цибулю почистити і подрібнити. Корінь селери також почистити і нарізати дрібними кубиками. Горошок розморозити в мікрохвильовці бо злегка відварити та процідити від води.

На широкій і глибокій пательні розігріти вершкове масло, додати всі спеції. Смажити у цій олії на легкому вогні: спочатку часник з цибулею, а потім додати селеру. Вміст залити 600-700 мл окропу (або ж перелити разом із маслом у каструлю, якщо пательня замала). Додати до супу зелений горошок, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Потім, додати подрібнену зелень і перебити суп блендером до стану пюре. Ще раз довести до кипіння — і суп готовий.

Рецепт №7: Теплий вітамінний смузі

Обои яблоки, завтрак, киви, напиток, овощи, витамины, смузи картинки на рабочий стол, раздел еда - скачать

Наостанок ми додали рецепт теплого смузі. Адже вітамінні коктейлі взимку потрібні навіть більше, ніж у теплі сезони. Але треба і такі, щоб зігрівали. Як ось цей апельсиново-морквяний.

Що треба: 1 велика морква, 1 апельсин, третина лимона, по 1 ч.л меду та імбирного пюре. Також, 250 мл окропу.

Як приготувати:

З цитрусових вичавити сік, моркву почистити та нарізати кружальцями. Додати мед, імбир та залити компоненти половиною окропу. Збити блендером до однорідного стану, перелити в склянку та додати решту окропу. Ретельно перемішати смузі і пити гарячим.

Сподіваємося, ці рецепти допоможуть вам зі смаком та натхненням повернутися до здорового харчування, без краплі смутку за новорічними застіллями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: