В Україні схвалили план вакцинації від COVID-19 на 2021 рік

53c3193-9d6020c-112657-1-large--1-
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В Україні представили Календарний план вакцинації населення у 2021 році. Щеплювати українців від коронавірусу COVID-19 мають почати вже у лютому.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів.

Цей план вже схвалила Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Її засідання під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося 29 січня.

Прем’єр-міністр наголосив, що потрібно чітко визначити потребу держави у вакцинах на цей рік.

«Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу», — підкреслив Денис Шмигаль.

Під час засідання заступник Міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році.

Вакцинування людей від COVID-19 повинне розпочатись у лютому, — Прем’єр-міністр

Як повідомляє УП, якщо в Україну одночасно буде доставлено вакцини Pfizer (в рамках програми COVAX) і китайську Sinovac, то в першу чергу для вакцинації медпрацівників використовуватимуть Pfizer.

«Вже у лютому Україна отримає 117 000 доз м-РНК вакцини від Pfizer-BioNTech американського виробництва, яка відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, в яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19», — написав Ляшко.

"Pfizer відразу піде на мобільні бригади і для вакцинації медичних працівників. Pfizer буде їхати з холодильника з температурою -80 у холодильник, де буде +2. За таких умов вона може зберігатися 5 днів. Через такі температурні умови найбільш економічно доцільно використовувати Pfizer у мобільних бригадах для лікарів. Якщо приїде 300 тисяч Pfizer, вистачить для лікарів і соціальних працівників. Приїде 100 тисяч доз, то тільки для лікарів", - йдеться у повідомленні головного санітарного лікаря України.

Ляшко підтвердив, що тим, кому не вистачить вакцини Pfizer, будуть робити щеплення Sinovac.

Водночас він не відповів на питання про те, як обиратимуть першу людину, якій будуть робити щеплення в Україні, проте зазначив, що першими вакцинуються медичні працівники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: