Словаччина хоче посилити карантин

slovakia22-1024x554

Міністр охорони здоров'я Словаччини Марек Крайчі допустив посилення комендантської години в країні, введеної для протидії поширенню коронавірусу. Розглядається введення SMS-підтвердження для виходу з дому.

Про це повідомило словацьке агентство Noviny, - пише Укрінформ.

Як пояснив Крайчі, у разі введення такого обмеження громадянам для виходу з дому доведеться заповнювати форму через SMS-повідомлення, яку будуть розглядати правоохоронці у штабі боротьби з COVID-19. Після розгляду штаб відправлятиме громадянину повідомлення з відмовою або дозволом на порушення комендантського часу на певний період.

«У нас зараз серйозна ситуація, оскільки у нас комендантська година, відносно дуже сувора, але, ймовірно, поширеність британського штаму коронавірусу дуже висока», - заявив він.

Міністр додав, що в понеділок наказав Управлінню громадської охорони здоров'я негайно почати перевірку всіх ПЛР-тестів, щоб визначити, «в чому проблема».

Нагадаємо, на початку січня у Словаччині виявили мутований коронавірус. У жителів східних районів країни підтвердили «британський» штам коронавірусу.

Крім того, в середині січня уряд Словаччині вирішив знову перевірити всіх громадян на COVID-19. Разом з тим влада Словаччини з 26 січня по 7 лютого заборонила виходити з будинків тим, у кого немає негативних тестів на коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: