На Львівщині зростає кількість важких хворих на коронавірус

foto-unsplash_large
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Кількість пацієнтів, які звертаються по медичну допомогу з важкими формами пневмонії, зростає.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За його словами, останнім часом у пацієнтів фіксують перебіг хвороби важчий, ніж був до цього.

«Попри те, що в області ми не маємо приросту хворих, але продовж останнього тижня маємо інформацію про те, що велика кількість пацієнтів, які звертаються по допомогу – це хворі у важкому стані. Вони кисневозалежні. Частіше з важкими пневмоніями у лікарні поступають, зокрема, і пацієнти молодого віку.

Ліжкова мережа у нас незмінна – 3945 ліжок для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. На сьогодні заповненість становить 31%. Щодо кисневої мережі: 3600 ліжок забезпечені киснем – це більше 90%», – розповів очільник департаменту охорони здоров’я.

За попередню добу в області методом ПЛР-тестування підтвердили 114 випадків інфікування COVID-19, госпіталізували 101 особу.

На сьогодні у реанімації перебувають 113 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ - 29. В стаціонарах лікують 1229 хворих.

Зокрема у Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають 124 пацієнти, у Центрі легеневого здоров’я – 114,  у Винниківському госпіталі – 104, ЛШМД – 167 пацієнтів. З районних медзакладів найбільш заповнена Стрийська міська лікарня – 67 хворих, та Новояворівська – 72.

Загалом за увесь час COVID-19 підтверджено у 71446 осіб. Померло 2096 людей.

Щодо майбутньої вакцинації, то першими під неї потраплять ті лікарі, які безпосередньо лікують хворих на коронавірус.

«На першому етапі буде проводитися вакцинація медпрацівників, що є у складі команд, які надають допомогу хворим на коронавірус. Тобто якщо це багатопрофільна лікарня, в якій надається допомога і «коронавірусним», і іншим  пацієнтам, то на першому етапі вакцинації підлягатимуть ті лікарі, які працюють з «ковідними» пацієнтами», – пояснив директор департаменту.

За його словами, в області вже створено 14 мобільних бригад, які проводитимуть вакцинування.

«Поіменний список вже готовий. Проведені відповідні інструктажі, сформовано перелік медпрацівників, які у разі необхідності могли б бути залучені як резерв. Вакцинація буде проводитися на базі «ковідних» закладів, формуються тимчасові пункти для щеплення. Стаціонарні пункти для щеплення ми не використовуємо, щоби безперебійно відбувалася планова вакцинація. Також є напрацьований і поданий у департамент перелік медпрацівників, які мають бути щеплені на першому етапі. Тобто є поіменні списки. До першого етапу ми абсолютно готові, відпрацьована логістика з моменту отримання вакцини на території області до моменту її введення», – розповів Орест Чемерис.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: