У Мінекономіки повідомляють, що Львівщина – лідер з реалізації дежавних кредитів

кредити

Львівська область продовжує утримувати лідерські позиції серед регіонів України з реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це інформує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Львівська область продовжує утримувати лідерські позиції серед регіонів України з реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це інформує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, - пишуть у пресслужбі ЛОДА.

«Львівщина вже упродовж тривалого часу  є лідером за кількістю укладених договорів в межах програми. Це показник, як правильного інформування, так і активності бізнесу. Кредитування бізнесу – вагомий чинник економічного зростання. І програма підтримки бізнесу «5-7-9» показала хороші результати в області»,-  зазначають у департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Від старту програми банки-учасники видали 8 430 позик на загальну суму 19,7 млрд грн. З них понад  11,7 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик,  3,7 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 4,3 млрд грн в якості антикризових кредитів під 3%.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (55%), торгівлі та виробництва (18%) та промислової переробки (16%).

Нагадаємо, що програма «Доступні кредити 5-7-9%» пропонує часткову компенсацію процентної ставки за кредитом у гривні у комплексі з механізмом часткових кредитних гарантій для вирішення проблеми браку забезпечення та недостатньої кредитної історії на покриття постійних (регулярних) витрат, що періодично виникають у процесі провадження господарської діяльності та не залежать від зміни обсягів виробництва.

Програма впроваджується утвореним при Міністерстві фінансів України Фондом розвитку підприємництва (колишній Німецько-український фонд) через мережу банків-партнерів у партнерстві з Мінекономіки та Офісом розвитку малого і середнього підприємництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: