Львів'яни встановили новий рекорд - перелетіли через Карпати на повітряній кулі (відео)

кулі4

В Україні встановили новий рекорд - перелетіли через всі Карпати на повітряній кулі.

В Україні встановили новий рекорд - перелетіли через Карпати на повітряній кулі.

Команда повітроплавців MY Sky з 10- людей, в якій були - чемпіон України Валентин Щенявський та Микола Рубель встановили такий незвичний рекорд. Про це повідомляє львівський дослідник Андрій Риштун.

«Ось перший секрет. Вони взяли дві величееезні кулі що розраховані на 8 пасажирів кожна. І замість людей під зав’язку їх навантажили балонами з пальним. Маючи пів-тони газу на борту можна летіти хоч на Львів», - написав Андрій Риштун.

відео з сторінки Микола Рубель

Подорож розпочали в селі Довге Іршавського району, що на Закарпатті. Андрій Риштун розповідає, що летіти потрібно взимку. Бо холодне повітря краще піднімає гарячу кулю, а тому  витрачається менше газу.

«Влітку, наприклад, польоти можливі лише дуже вранці чи ввечері і то вони доволі короткі. Куля завжди летить за вітром. Тож навіть при швидкості 60км/год в корзині штиль, а навколо абсолютна тишина. Нічого не свистить і не дує. Крім пальника, звісно що», - йдеться в дописі.

«Піднялися вгору, щоб перелетіти Вишківський та Торунський перевали. На моє здивування тут частково зробили дорогу. Сподіваюся до кінця року зроблять повністю. Кинувши прощальний погляд на Міжгір’я ми заховалися у хмарах.
Тут знову зросла швидкість і абсолютно нецікаво перша куля долетіла аж до Долини. Друга куля трішки не дотягнула і змушена була сісти в Мислівці».

Політ зайняв три години, за які повітряна куля подолала 90 км по прямій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: