В Україні підвищать штрафи за перевантажені фури

фури

В Україні переглянули розміри штрафів для перевізників, котрі порушують габаритно-вагові норми.

Відтак, у першому читанні Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт № 3742. Його підтримало 308 нардепів. Правила набудуть чинності у разі підтримки у другому читанні та після підписання спікером парламенту та президентом України.

Йдеться про збільшення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм, які, до слова, залежатимуть від відсотка перевантаження.

  • до 2% включно — 1700 грн;
  • від 2% до 5% – 5100 грн;
  • від 5% до 10% – 8500 грн;
  • від 10% до 20% – 17 тис. грн;
  • від 20% до 30% – 34 тис. грн;
  • більше 30% – 51 тис. грн.

Окрім цього, штраф накладатимуть на тих, хто відмовлятиметься проходити габаритно-ваговий контроль. Він склаже 51 тисячу гривень.

Зазначається також, що «Укртрансбезпеці» дозволять супроводжувати транспортний засіб до найближчого місця зважування і забороняти подальший рух такого транспорту. Відомство теж зможе через суд стягувати штрафи за фури, що виявилися перевантаженими за підсумками габаритно-вагового контролю.

Введуть адміністративну відповідальність за правопорушення, зафіксовані на фото та відео, в тому числі зафіксовані в автоматичному режимі.

Нові правила набудуть чинності, якщо законопроєкт приймуть у другому читанні, а потім його підпишуть спікер парламенту і президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: