Верховний суд відмовився розглядати відсторонення глави КСУ

туп

Верховний суд відмовився відкривати провадження у справі щодо відсторонення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного суду України. Верховний суд пояснив, що потрібно звернутися до Конституційного суду.

Про це йдеться у заяві Верховного суду на сторінці у Facebook, - пише РБК.

У заяві вказується на те, що позивач у своєму позові говорить про нібито незаконність та неконституційність указу президента про його відсторонення, однак Верховний суд не може розглядати питання конституційності - це повноваження КСУ.

«Верховний суд зазначив, що відповідно до ч. 2 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів не поширюється на справи, зокрема, що віднесені до юрисдикції КСУ», - пояснили в суді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на два місяці відсторонив Тупицького від виконання обов'язків глави КСУ. Це сталося після того, як КСУ ухвалив скандальні рішення щодо кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях.

Крім того, після цього Державне бюро розслідувань оголосило Тупицькому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень проти правосуддя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: