У ЛМР затвердили нову структуру виконавчих органів влади: що змінилось

IMG_4096

Депутати Львівської міської ради проголосували за нову структуру виконавчих органів влади.  

Як розповіла директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич загальна чисельність працівників виконавчих органів ради становитиме 1710 осіб.

«Створюється нова юридична особа – Департамент міської мобільності та вуличної мережі, управління «Секретаріат ради» реорганізовується у департамент, а департамен  поводження з відходами в управління. Також є певні технічні зміни, наприклад, інспекція ДАБК не буде називатися «у місті Львові», бо її діяльність поширюватиметься на всю територію ОТГ. Нова структура буде введена у дію з 1 травня, не раніше прийняття ухвали про розмежування повноважень між виконавчими органами міської ради. До 1 травня всі виконавчі органи продовжують існувати у теперішньому вигляді», - розповіла Гелена Пайонкевич.

Вона також пояснила, які зміни відбудуться у структурі виконавчих органів нової каденції.

«Пропонуємо вилучити управління приватно – публічного партнерства,  управління охорони історичного середовища передати в підпорядкування керуючому справами виконкому, управління комунальної власності вилучити з підпорядкування департаменту економічного розвитку і напряму підпорядкувати його заступнику міського голови з питань містобудування. Управління інформаційних технологій передати у департамент економічного розвитку. Департамент розвитку у складі управлінь культури та молодіжної політики передати в підпорядкування заступника міського голови з гуманітарних питань, а управління туризму передати у департамент економічного розвитку. Департамент міської агломерації передати у підпорядкування заступнику міського голови з питань містобудування», - розповіла директорка департаменту.

Крім цього, заступник міського голови – бізнес-омбудсмен має до 1 серпня подати депутатам звіт про свою роботу. До цієї ж дати виконавча влада має подати депутатам пропозиції щодо подальшого функціонування департаменту міської агломерації.

«Ідеальних структур не буває. Ці поправки до структури узгодили керівники фракцій», - заявив міський голова Андрій Садовий.

За проєкт ухвали проголосували 56 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: