У Львові досі не каналізовано 7% території

IMG_4096

Депутати Львівської міської ради продовжили дію Комплексної програми модернізації каналізаційного господарства Львова до кінця 2021 року.

У мерії нагадують, що у 2012-2015 рр., згідно з Програмою, виконано реконструкцію каналізаційних мереж та колекторів на вул. Богданівській, вул. Р. Купчинського, вул. Кукурудзяній, вул. Б. Хмельницького, каналізовано район вул. Голубця, вулиці Щоголева, На Сторожі, Курінна, Над'ярна, закуплено спеціалізовану автотехніку для вивезення зневодненого мулу з очисних споруд, гідродинамічної промивки та відеообстеження колекторів, проведено інвентаризацію та передано на баланс ЛМКП «Львівводоканал» близько 110 км каналізаційних мереж. У 2016-2019 роках, згідно з Програмою, побудовано каналізаційних мереж на суму 139 млн. грн. – що становить орієнтовно 50% від каналізування всіх неканалізованих районів. Зокрема виконано роботи з каналізування вулиць: Голубця, Поморянська, Миргородська, Корецька, Купчинського, Польова, Горіхова, Горівська, Січнева, Дріжджева, Зборівська, Милорадовича, Тернова, Болбочана в районі вулиць Ряснянська - Брюховецька, Січова - Полуднева, Станційна - Зимновідська, Глинянський Тракт (Кошова, Козацька, Табірна), Лучкая - Світла, Грядкова, Черкаська, На Чвертях, побудовано напірно-самотічні каналізаційні колектори в смт. Рудно та інші.

Зараз розпочаті роботи на таких об'єктах: район вулиць Тарасівська-Подолинського (ІІІ черга); вул. Яловець - Букова; каналізування вул. Старознесенської (від вул. Богданівської - Балкової); район вулиць Яновського - Прилбицької, М. Бажана (І-черга).

У міському бюджеті на 2020 рік було передбачено 9,5 млн. грн. на каналізування неканалізованих районів, а саме: каналізування вул. Старознесенської (від вул. Богданівської - Балкової) - 9,0 млн. грн. (роботи виконані), та вул. Яловець - Букова - 500,0 тис. грн. (роботи тривають).

«Зараз з метою поліпшення роботи водопровідно-каналізаційного господарства  департаментом житлового господарства та інфраструктури спільно з ЛМКП «Львівводоканал» розробляється Комплексна програма модернізації водопровідно-каналізаційного господарства м. Львова на 2021-2026 роки», – розповів в.о. начальника управління інженерного господарства ЛМР Іван Матківський.

Водночас коштів у цьогорічному проєкті бюджеті розвитку коштів на роботи з каналізування наразі не передбачено.

«У нас 7% міста досі не каналізовано. Щоб ми продовжили цю роботу, потрібні кошти. Ми не можемо взяти на це кошти, коли є потреба в медицині, освіті та в інших сферах», – зауважив під час обговорення програми міський голова Андрій Садовий.

Він дав дорученні знайти кошти на каналізування бюджетній комісії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: