У мерії обіцяють назвати одну з львівських вулиць на честь кіборга Ігоря Зінича

images

Одна з нових вулиць Львова буде названа на честь Героя України, кіборга Ігоря Зінича.

Відповідне протокольне доручення дав під час сесії міський голова Андрій Садовий.

Перед цим, звернення від ветеранських спілок зачитав директор Львівського Будинку воїна Олег Височанський.

«Пропонуємо щороку до Дня Героя присвоювати назву одній з вулиць міста на честь бійця, який віддав своє життя за суверенітет і територіальну цілісність України», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, кілька років тому учасники АТО звернулися до мерії з проханням перейменувати на честь Ігоря Зінича тодішню вулицю Карбишева. Втім, ця ініціатива не була підтримана міською владою.

Читайте також: У Львові презентували фільм про кіборга Ігоря Зінича (фото)

Довідка: Молодший сержант медичної служби Збройних Сил України, Герой України, кіборг Ігор Зінич від 17 грудня 2014-го перебував на території Донецького аеропорту. Упродовж останніх днів боїв перед підривом проросійськими силами нового терміналу Донецького аеропорту, Ігор Зінич рятував життя поранених за таких умов, коли бійців неможливо було вивезти під обстрілами, був і сам поранений. Він відмовився покидати територію аеропорту і 20 січня 2015-го загинув під завалами в новому терміналі. Ігорю Зіничу було 25 років. Звання Героїв України «за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові» отримав посмертно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: