У МЗС розповіли, чому Україна змушена купувати електроенергію у Росії

електроен

Україна змушена імпортувати електроенергію з РФ через спільні енергосистеми.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері 5 каналу.

«Зараз фізично наша система з радянських часів приєднана до російської та білоруської електросистем. У критичних ситуаціях з точки зору забезпечення електроенергією відбуваються вимушені тимчасові закупівлі електроенергії у тих, до кого ти приєднаний», – заявив Кулеба.

За його словами, постачання електроенергії з Росії є вимушеним тимчасовим кроком, жодним чином не свідчить про якусь переорієнтацію або заробляння грошей. Вдарили морози – підвищилася різко потреба в Україні – відбулися поставки.

Також Кулеба підкреслив, що стратегія України полягає в повному “відрізі” від російської системи і до 2023 року стати частиною електромережі Європейського Союзу.

Міністр пояснив, чому був визначений саме такий термін: «Потрібно пройти технологічний шлях, потрібно привести свою систему у відповідність до європейських стандартів. Мої колеги з Міністерства енергетики рухаються цим шляхом. Наскільки мені відомо, 2023 рік – найраніший термін, коли можна підготувати свою систему до переходу на роботу на європейських стандартах», – додав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: