В Україні виникла загроза аварійного вимкнення електроенергії

електрика5

В Україні склалася критична ситуація із запасами вугілля на теплових електростанціях. Нинішнє становище може спровокувати виникнення загальносистемної аварії і введення графіків аварійного вимкнення електроенергії.

Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), - йдеться на сайті  OBOZREVATEL.

З метою термінового визначення обставин, що призвели до погіршення ситуації, а також для забезпечення безпеки постачання електроенергії, було ухвалене рішення про проведення позапланових виїзних перевірок.

Перевірки проведуть на таких електростанціях: ПАТ «Центренерго» і ПАТ «Донбасенерго». У разі виявлення порушень за результатами перевірок, до відповідних суб'єктів господарювання будуть застосовуватися санкції у межах чинного законодавства.

Як повідомляє Міністерство енергетики України, станом на 2 лютого 2021 року запаси вугілля на ТЕС становлять 431,9 тис. т (291 тис. т газового вугілля і 140,9 тис. т антрациту). Поточні запаси вугілля в 5,5 раза менші, ніж було 4 лютого 2020 го (2,4 млн т).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: