Минулого року на Львівщині створили три сільськогосподарських кооперативи

сг
фото з відкритих джерел

Торік для підтримки діяльності сільськогосподарських кооперативів освоїли 191,1 тисяч гривень.

Кошти надали як відшкодування за придбане  обладнання визначення якості молока і обладнання для зберігання та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції, - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

«Розуміємо, що за умови належної фінансової підтримки можливе розв'язання проблем з формуванням матеріальної бази сільськогосподарських кооперативів, що в подальшому сприятиме розвитку структурної мережі таких кооперативів.  Адже селянські чи невеликі фермерські господарства, об'єднані у кооператив, мають  можливість  збуту своєї продукції за ринковою ціною, створення ланцюжків доданої вартості, та отримання кращого прибутку від своєї діяльності», - зазначила керівник департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

Кооператив може отримати фінансову підтримку з обласного бюджету у 2021 році  у вигляді часткового відшкодування вартості придбаних основних засобів у розмірі до 70% від їхньої вартості, але не більше ніж 200 тисяч гривень для одного кооперативу.  У випадку, якщо с/г кооператив зареєстрований як платник ПДВ, то вартість техніки та обладнання відшкодовується без урахування податку на додану вартість.

«Підтримка діючих і новостворених кооперативів також  передбачена Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства Львівської області на 2021-2025 роки. Проект пройшов погодження профільною та бюджетною комісіями. Тепер на черзі затвердження  сесією обласної ради, яка відбудеться 16 лютого. За напрямом відшкодування для кооперативів передбачено фінансовий ресурс в розмірі 1,5 млн  грн», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: