Держава тільки вітатиме COVID-вакцинацію приватним сектором – Степанов

630_360_1609799878-145
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Держава буде тільки вітати проведення вакцинації від COVID-19 приватним сектором, при наявності відповідних медичних умов.

Як передає Укрінформ, про це на зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“У нас при наявності умов для проведення вакцинації , суто медичних умов, і при реєстрації і використанні вакцин, які зареєстровані, ми тільки вітаємо (проведення вакцинації приватними операторами — ред.) і жодних обмежень тут бути не може”, - сказав Степанов.

Водночас, Степанов зазначив, що у держави передбачені кошти для закупівлі вакцин і завезення їх в “кількості достатній для безкоштовного вакцинації”, приватний сектор може вакцинувати тих громадян, які відносяться до 5 етапу в плані вакцинації, тобто не відносяться до професійних, медичних груп ризику, не мають супутніх захворювань.

“Зрозуміло, що ми уже потребуємо підтримки бізнесу, в тому числі в питанні щодо, так скажімо, промоушена кампанії з вакцинації. Якщо ви подивитися на останні психологічні дослідження, близько 40-45% людей готові на безкоштовну вакцинацію. А якщо компанії при тому, коли з’являться на комерційному ринку вакцини, захочуть за своїх працівників, які відносяться до 5 етапу вакцинації, заплатити кошти, щоб їх провакцинувати, це тільки буде максимально вітатися”, - сказав Степанов.

вакцинація

Вакцинація від коронавірусу в Україні відбуватиметься щонайменше трьома-чотирма препаратами. Усі щеплення проводитимуться лише безпечними вакцинами, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: