Перевірте себе: 10 ознак справді розумної людини

im0-tub-ru_yandex_net-i9_large
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Найчастіше ми називаємо розумними тих людей, які на відмінно виконують поставлені завдання, мають вищу освіту та широкий кругозір. Це й справді дуже характерні ознаки високого інтелекту, але, крім них, є й інші.

До вашої уваги 10 ознак справді розумних людей. Перевірте список, гадаємо, що багато пунктів характеризують саме вас.

Емпатія

Високий інтелект майже завжди пов’язаний з високим рівнем емпатії. Деякі психологи взагалі стверджують, що емпатія – це прямий шлях до телепатії. Недарма ж розумні люди практично відчувають, що зараз скаже співрозмовник.

Самоконтроль

Ознаки розумних людей - фото 225507

Розумна людина здатна подолати свою імпульсивність. Планування, уточнення, продумування альтернативних стратегій – ось, чим відрізняється розумна людина від не надто тямущої. Крім того, високий рівень інтелекту дозволяє подбати про неприємності раніше, ніж вони взагалі почнуться.

Почуття гумору

Адвіта Біхарі з Гарвардського університету зазначає, що розумні люди мають розвинене почуття гумору. В одному з досліджень Університету Нью-Мексико цей висновок підтверджують: чим розумніша людина, тим смішніші її жарти.

Концентрація

Френк Чжу, професор психології в Денвері, впевнений, що люди, які вміють зберігати концентрацію, дуже розумні. Відповідне дослідження було опубліковано в журналі Current Biology. До речі, цю навичка цілком можна “прокачати” – відповідно, виросте і рівень IQ.

Адаптивність

Розумні люди гнучкі і здатні впоратися з будь-якими новими умовами. Інтелект дозволяє людині швидко змінювати свої звички і свою поведінку, щоб більш ефективно справлятися з незвичними завданнями і пристосовуватися до нового середовища.

Сова

Ознаки розумних людей - фото 225508

Виявляється, сови розумніші за жайворонків. Це було доведено психологами ще в 2009 році. Тільки не треба навмисно змінювати свій режим, так це не працює.

Аналогії

Думаєте, що між сашімі і кавуном немає нічого спільного? Розумна людина знайде тут зв’язок моментально. Наприклад, скаже, що і те, і інше їдять сирим і холодним! Здатність проводити паралелі між непов’язаними поняттями  ключова відмінність людини з добре розвиненим інтелектом.

Прокрастинація

Дивно, але лінь теж є поширеною ознакою розумних людей. Ось тільки вони вміють використовувати витрачений на прокрастинацію час з користю: розмірковуючи про абстрактні речі, вони дають час сформуватися потрібним ідеям. Пам’ятаєте приказку “сім разів відміряй, один відріж”? Це ідеальний приклад прокрастинації людини з високим рівнем інтелекту.

Соціофобія

Дуже розумні люди показують характерну схильність до самотності. Цікаво, що недавні дослідження Британського журналу психології показали прямий зв’язок між легким рівнем соціофобії і розвиненим інтелектом. Виявилося, що розумним людям просто цікавіше наодинці з собою – їм завжди є, чим зайняти розум.

Допитливість

Ознаки розумних людей - фото 225506

Ще Альберт Ейнштейн зізнавався, що у нього немає ніяких особливих талантів, а тільки один! Це – невгамовна допитливість. І це геть не мало! Саме цікавість штовхає більшість вчених здійснювати нові відкриття.

Джерело Всвіті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: