У Львові закуплять препарат, який потрібен для стимуляції дихання у передчасно народжених діток

6dc524a153c15af2b16311d73a404081_L
Фото: ЛМР

Депутати затвердили Міську програму забезпечення препаратами екзогенного сурфактанту «Куросурф» для лікування новонароджених з дихальними розладами мешканців Львівської міської територіальної громади на 2021 рік.

За неї проголосували 54 депутати міської ради, повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Голова постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради Валерій Веремчук зазначив: «Львів закупить «Куросурф», який потрібен для стимуляції дихання у передчасно народжених діток. Про потребу у препараті нашу комісію повідомили лікарі. Одна ампула коштує 18 тисяч гривень і здебільшого не по кишені батькам. Тим паче, що іноді малятку треба дві дози.  Тож спочатку на медичній комісії ініціювали створення програми із придбання препарату. А сьогодні під час сесії депутати погодили 1 млн 80 тис. грн для закупівлі «Куросурфу» у пологові».

Депутати доручили управлінню охорони здоров’я Львівської міської ради забезпечити реалізацію заходів Програми забезпечення препаратами екзогенного сурфактанту «Куросурф» для лікування новонароджених з дихальними розладами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: