Росія примусово тестує вакцину "Спутник V" на бюджетниках у Криму - представник Зеленського

630_360_1612533509-315
Фото: ukrinform

Працівникам бюджетних установ в окупованому Криму погрожують звільненням за відмову зробити щеплення російською вакциною від коронавірусу "Спутник V".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на онлайн-пресконференцію постійного представника президента у Криму Антона Кориневича.

Як зазначив постпред, на фоні початку імунізації населення Криму російською вакциною від COVID-19 «Спутник V» гостро постала проблема примусовості цієї вакцинації.

«Люди, які працюють в лікарнях, або працівники бюджетної сфери, наприклад, вчителі, просто не мають можливості сказати: «Ні, я не хочу отримувати цю вакцину». Оскільки якщо вони відмовляться від цієї вакцини, їх звільнять. Їхні керівники відкрито їм це говорять», - заявив Кориневич.

Водночас підстави відмовлятися від імунізації російською вакциною у жителів Криму викликані, зокрема, недостатньою перевіркою її клінічних даних, підкреслив він.

При цьому постпред запевнив, що Україна зробить все можливе, щоб задовольнити потреби українців із контрольованих урядом територій у лікуванні COVID-19.

В окупованому Криму серйозно погіршується ситуація з правами людини - кримчани отримують неймовірно великі терміни позбавлення волі, а також "влада" не може захистити людей від епідемії коронавірусу.

Як нагадує УП, за словами Володимира Путіна, рівень захисту, яку дає російська вакцина від COVID "Спутник V", досягає 97%. При цьому станом на 10 січня президент Росії так і не зробив нею щеплення.

У Росії в кінці грудня розпочалася кампанія вакцинації населення від COVID-19 препаратом "Спутник V", який ще не пройшов необхідної стадії клінічних випробувань.

Росіяни, які першими вирішили зробити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Спутник V", поскаржились на побічні ефекти від неї. А троє медиків з Алтайського краю заразилися COVID-19 після щеплення російською вакциною "Спутник V".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: