Адаптивний карантин: «червона зона» буде вводитися окремим рішенням

шмигальн
фото з відкритих джерел

На тлі спалахів COVID-19 в окремих областях розглядається можливість повернення до адаптивного карантину в Україні. При цьому найвищий рівень обмежень буде встановлюватися окремим рішенням.

Про це на селекторній нараді у президента України заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на сайті РБК з посиланням на Офіс президента.

«Адаптивний карантин буде складатися з «зеленої», «жовтої», «помаранчевої зони», і за окремим рішенням можуть встановлюватися «червоні зони», - зазначив він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «червона зона» буде вводитися, якщо зростання числа госпіталізованих за сім днів збільшиться на понад 50% або буде понад 65% заповнених лікарняних ліжок з підведеним киснем. Крім того, такі обмеження будуть вводитися в разі швидкого росту навантаження на медичну систему із загрозою колапсу.

Адаптивний карантин планують найближчим часом винести на розгляд Кабінету міністрів. При цьому, законодавство зобов'язує уряд повідомляти про обмеження заздалегідь і в українців буде час підготуватися до нового розподілу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: