Ляшко розповів про вакцинацію на тимчасово окупованих територіях

ляшко4

Людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, вакцинуватимуть від коронавірусу на третьому етапі вакцинації.

Про це заявив під час пресконференції на Форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

«Люди, які через вимушені причини опинились на окупованій території, зможуть зробити щеплення у пунктах щеплення на підконтрольній Україні території – але це починаючи з третього етапу, для них буде діяти така сама система запису, як і для всіх інших українців – через портал», - сказав Ляшко.

З його слів, таких людей не будуть щепити мРНК-вакциною, яка передбачає довготривале зберігання, оскільки логістика мРНК-вакциною передбачає персоналізацію того, кого буде щеплено.

Читайте також: Степанов пояснив, хто може вакцинуватись позачергово

«Для людей з непідконтрольних територій будуть використовуватись вакцини з температурою зберігання 2-8 градусів за Цельсієм», - додав головний санлікар.

Нагадаємо, у МОЗ визначились із остаточною датою масової вакцинації в Україні. До слова, у відомстві раніше заявляли, що не вакцинуватимуть у першій хвилі тих, хто вже перехворів на СOVID-19.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: