Працівників львівської мерії «виженуть» на вулиці прибирати сніг

IMG_5763

Працівники міської ради сьогодні будуть залучені до очищення вулиць Львова від снігу.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Випало до 35 сантиметрів снігу. Це багато, тому міський голова звернувся до  працівників мерії, щоб вони вийшли на певні локації у місті і зайнялися прибиранням, та допомогли в такий спосіб двірникам. Так, о 15.00 сьогодні буде збір працівників міської ради біля входу в мерію, розподіл на бригади, а потім прибирання тротуарів і прибардюрних ділянок. Ми хочемо полегшити роботу нашим двірникам, тому організовуємо таке прибирання. Також до прибирання долучаються працівники районних адміністрацій, великих комунальних установ. Я звертаюся до керівників підприємств, до малих підприємців, щоб вони також взяли активну участь у прибиранні.

Минулої і позаминулої зими таких сильних опадів не було, тому зараз потрібно всім згуртуватись і допомогти комунальникам очистити наше місто від снігу», - пояснила Ірина Маруняк.

Водночас за її словами, особливих проблем у місті черех снігопад не виникало.

«З неділі на понеділок працювало 127 одиниць техніки: грейдери, піскорозкидувачі  трактори, мотоблоки інша техніка. Всі працювали у посиленому режимі. Зранку я робила об’ізд – магістральні дороги були почищені. Також на тротуарах працювала техніка. Двірники в силу своїх можливостей також очищали тротуари. Громадський транспорт виїхав на лінії – 111 трамваїв і тролейбусів, 375 автобусів», - розповіла Ірина Маруняк.

«Сніг буде падати до п’ятниці і так виглядає, що опади будуть сильними. Тому сьогодні теж працюємо у посиленому режимі. Я дала вказівку, щроб сьогодні цілий день працювала прибиральна техніка та двірники. Вночі будемо працювати так, як працювали цієї ночі – у посиленому режимі. Сподіваємося на допомогу підприємців і мешканців», - додала вона.

«Не всюди розчищені внутріквартальні дороги. Сніг падав постійно і тому хоча техніка, яка виїхала звечора прибрала, на ранок було знову багато снігу. До деяких вулицях техніка вночі прибирала двічі», - додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, як заявив раніше міський голова Андрій Садовий, більшість скарг на Гарячу лінію щодо прибирання стосуються територій, які знаходяться під відповідальністю ОСББ та управляючих компаній.

«Близько 20% будинків взагалі не уклали угоди із обслуговуючими компаніями. Це теж факт. Кожен повинен нести відповідальність за свою роботу. Я знаю, що у цьому снігопаді винен в першу чергу я, як міський голова. Це правило, яке я сам встановив, і тільки так воно має працювати. Але все ж давайте не забувати про співвідповідальність за своє майно і побут. Як мешканець Львова я вчора і сьогодні разом зі сім'єю розчистив територію біля свого будинку. В такій ситуації це нормально і так може зробити кожен», - заявив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: