На Львівщині побільшало молодих коронавірусних пацієнтів у важкому стані і без супутніх хвороб

_1611956869_613x321.26569343066_3_0_nw

На Львівщині почастішали випадки госпіталізації молодих пацієнтів віком від 35 років у середньому та важкому стані.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА, Орест Чемерис.

«Зараз ліжкова мережа заповнена на 30,6%. Попри незначну кількість підтверджених випадків за минулу добу, ситуація все ж напружена. Про це свідчить кількість звернень за допомогою до медиків, яких значно побільшало. Госпіталізовуються пацієнти у середньому і важкому стані. Частіше госпіталізуємо молодих пацієнтів віком від 35 років у середньому та важкому стані, кисневозалежних. Побільшало важкохворих пацієнтів без супутніх захворювань», - розповів директор департаменту.

Він вкотре закликав дотримуватись карантинних норм та обмежень.

Як розповів лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін, більшість пацієнтів госпіталізуються вже у важкому стані.

«75-80% пацієнтів, які до нас надходять пацієнтів, які до нас надходять мають важкий стан і потребують кисневої терапії. Пацієнти знають статистику, що 80% людей переносять коронавірус легко і довго сидять вдома не звертаючись до лікарів. Через пізнє звернення, вони поступають у дуже важкому – передреанімаційному стані. Тому закликаємо звертатися до сімейних лікарів, а при потребі у стаціонари, щоб госпіталізація була вчасною, і можна було вчасно коригувати лікувальні заходи», - розповів лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін.

Щодо вакцинації, то за словами Ореста Чемериса, її в області, як і у всіх країні, планують розпочати вже в середині лютого.

«Для проведення вакцинаці створено 14 мобільних груп. Тимчасові пункти вакцинації будуть облаштовані у «ковідних» лікарнях, їх в області 24. Логістика напрацьована, склад мобільних груп теж затверджено», - розповів Орест Чемерис.

За попередню добу підтверджено 97 випадків захворювання на коронавірус. Проведено 1073 тести методом ПЛР, понад 700 експрес- тестів та близько 800 тестів методом ІФА. Госпіталізовано 97 пацієнтів. У реанімаційних відділеннях перебувають 109 пацієнтів, з них 23 на апаратах ШВЛ. Загалом, у стаціонарах лікують 1206 хворих. Зокрема, у Львівській обласній інфекційній лікарні – 132 пацієнтти, у Центрі легеневого здоров'я – 114, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 93, у ЛШМД – 146. У районах області найбільш завантаженими є у Стрийській міській лікарні – 88 пацієнтів та  Стебницькій міській лікарні  де лікуються 78 хворих.

За увесь час COVID-19 на Львівщині підтверджено у 73046 осіб. Померло 2145 людини. Одужали від коронавірусної інфекції 64462 особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: