На Львівщині викрито злочинну групу, яка викрадала людей

викрадення людей

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вимагання та незаконного позбавлення волі викрито групу осіб – 7 жителів Львівської області віком від 21 до 44 років.

Про це повідомляють у прокуратурі Львівської області.

Встановлено, що 30-річний чоловік позичив у місцевого підприємця 200 тис доларів США і щоб не повертати залишок боргу у розмірі 158 тис доларів, звернувся до лідера злочинної групи для вирішення такої «проблеми». Як наслідок, на початку листопада 2020 року 5 членів групи викрали підприємця та вивезли за межі Львова: застосовуючи насильство та погрожуючи розправою над його родиною, фігуранти змушували чоловіка відмовитися від боргу та сплачувати їм щомісяця по 5 тис грн за можливість безперешкодно вести бізнес.

У ході проведення 15 обшуків за місцем проживання фігурантів та в автомобілях вилучено: зброю та боєприпаси, посвідчення правоохоронних органів та одяг з логотипами різних правоохоронних підрозділів, десятки паспортів, мобільних телефонів та інших знарядь для скоєння злочинів.

Наразі лідеру угруповання повідомлено про підозру (вимагання, встановлення та поширення злочинного впливу), позичальнику – (незаконне позбавлення волі, звернення за застосуванням злочинного впливу), іншим п’ятьом (незаконне позбавлення волі, вимагання).

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та перевіряється причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Максимальне покарання, яке загрожує організатору – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншим учасникам групи – до 7 років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: