У Львівській мерії пояснили, чому не розчищені від снігу всі прибудинкові території

IMG_5877

Зараз до прибирання міста від снігу задіяно 141 одиниця техніки та 1653 двірники.

Зараз до прибирання міста від снігу задіяна 141 одиниця техніки та 1653 двірники.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Ми продовжуємо прибирати місто. За останні 48 годин, за інформацією Гідрометцентру, випало 87% від місячної норми опадів. Тому всі комунальні служби останні три дні працюють у посиленому режимі. Так, вночі для прибирання міста було задіяно 134 одиниці техніки. За ніч ми використали 366 м3 піскосуміші. Також посипали хідники і площі сіллю, і використали 53 тонни солі і реагентів. Зранку для прибирання міста і зараз працює 1653 двірники. Двірники вже третій день поспіль прибирають зупинки, бордюрну частину, пішохідні переходи, хідники. Двірники працюють до 12.00 год. Потім у них обід, перепочинок, і після обіду роботи продовжуються, - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами комунальні служби продовжують працювати у посиленому режимі.

«Задіяно 141 одиницю техніки — прибираємо хідники, прибардюрну частину, громадські простори, територію біля будинків. Техніка працює цілодобово, лише о 08.00 год ранку і о 20.00 год є перезмінка водіїв. Зараз для прибирання ми залучаємо ще й додаткову техніку. Сьогодні додатково маємо 29 одиниць техніки і 284 особи — це працівники військових частин, вищих навчальних закладів, підприємці. Тому хочу подякувати підприємцям, будівельним компаніям, керівникам ринків, начальним закладам та всім іншим установам, які нам надають свою техніку для прибирання і людський ресурс. Дякую також працівникам житлово-комунальної сфери за якісну і самовіддану працю», - заявила Ірина  Маруняк.

Із критикою роботи комунальників вона не погоджується.

«Ситауцію контролюють голови районних адміністрацій і департамент, де визначені відповідальні по кожному району. Магістральні вулиці розгорнуті і посипані. А щодо того, що зранку вулиці були засніжені -  вчора з 21.30 год на вулицях  працювала прибиральна техніка, але вночі кілька годин падав сильний сніг, і довелося знову розчищати ті ж самі вулиці. Зараз важкі погодні умови. Тому у міській раді створено штаб, який моніторить ситуацію щодо прибирання міста. Щодня о 17.00 год ми обговорюємо, якою була ситуація впродовж дня, і як працюватимемо вночі», - пояснила Ірина Маруняк.

За її словами неякісно прибрані лише деякі прибудинкові території, через те, що більшість будинків уже не на балансі міста і мерія за них не відповідає.

«Станом на сьогодні у Львові списано 82,2% будинків. Це 1500 будинків, в яких створено ОСББ, 434 будинки є на самоуправлінні, 93 будинки — в управлінні приватних управляючих компаній, також є 5,5 тисяч будинків, які є в управлінні комунальних управляючих компаній, і станом на зараз в нас відбувається реформа житлово-комунального господарства. Відповідно до закону про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках, прибирати біля будинків ОСББ та приватних управляючих компаній, мають самі ОСББ чи управляючі компанії, а якщо будинок є на самоуправлінні, тоді мешканці мають прибирати. Тому ми закликаємо ОСББ, приватні управляючі компанії, мешканців, якщо будинок є на самоуправлінні, прибирати біля своїх будинків. Тому що ви є господарями цих будинків, ви визначили форму управління ними і повинні прибирати й тримати чистоту біля своїх будинків», - заявила Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: