Електронні петиції: про що українці просять президента

pntytsii

28 серпня 2015 року президент Порошенко підписав указ «Про Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Президентові України», згідно з яким вже наступного дня на офіційному сайті було запущено сервер петицій.

За понад п’ять років було подано тисячі петицій. Першою, яка набрала необхідну кількість голосів (25 тисяч, – ред.), була петиція від Української асоціації власників зброї, в якій вимагається законодавчо затвердити право громадян на захист. Натомість «найшвидшою» стала петиція про відставку президента Володимира Зеленського. Вона отримала необхідні голоси менше ніж за добу.

ІА Дивись.info переглянула петиції за останні кілька днів і підготувала підбірку з дванадцяти найбільш недолугих.

  1. 8 лютого Сергій Дюрич зареєстрував петицію з назвою «До 30-річчя Незалежності України ввести в обіг купюру 3000 гривень».

У петиції йдеться про введення в обіг купюри номіналом 3000 гривень золотого кольору розміром 145х75 мм. Жодного обґрунтування петиції немає.

  1. 8 лютого Микола Ісаєв зареєстрував петицію «Відновити справжню назву нашої країни – Русь»

«Більшовики-комуністи без всенародного референдуму в 1918 році назвали нашу країну «Україною» замість її історичної назви «Русь», щоб зробити з нас манкуртів, які забули та не знають свою руську історію, своїх руських пращурів, свою руську культуру та традиції, свій руський язик.

Це обурює багатьох вчених, істориків, письменників і більшість громадян України», – йдеться у петиції.

Автор петиції пропонує внести у Верховну Раду України законопроект про зміну назви нашої країни з «України» на «Русь» та провести всеукраїнський референдум щодо зміни назви.

  1. 8 лютого той самий Микола Всісович Ісаєв зареєстрував ще одну петицію «Коронавірус та іншу заразу створюють і поширюють в Україні американські бактеріологічні лабораторії – негайно закрити їх».

Автор петиції посилається на інформацію, буцімто, українських ЗМІ. Зокрема зазначається, що в м.Южне (м.Одеса) будується штаб НАТО; в м.Очаків будується американська воєнна база; в Україні працюють 15 бактеріологічних лабораторій, в яких військові США виробляють смертоносні віруси.

«Особливу тривогу викликають біолабораторії, відкриті Сполученими Штатами за останні 12 років в країнах колишнього СРСР. Їх діяльність засекречена, в ній безпосередньо беруть участь американці, лабораторії побудовані на американські гроші, їх курує Міністерство оборони США. На Україні (правопис збережено, – ред.) до державного перевороту були створені 15 таких об'єктів, причому 14 з них – в обласних центрах», – цитує «українські ЗМІ» автор петиції.

Зазначається, що 2012 року дві лабораторії були відкриті у Львові: вартість  однієї – 1,9 млн доларів, іншої –1,7 млн доларів. А 2013 року місто отримало і тертю лабораторію на базі Львівського науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни, вартістю понад 1,5 млн доларів.

Ініціатор петиції вимагає негайно закрити іноземні військові бази та бактеріологічні лабораторії на території України, бо інакше «всі помремо від американського коронавірусу або пташиного чи свинячого грипу».

  1. 8 лютого Олександр Яценко подав петицію «Свободу аніме».

«Ця петиція для людей, які не згодні із петицією, яка була зареєстрована раніше, про «заборону аніме в Україні».

Я вважаю, що аніме – це частина культури, отже, його заборона – це пригнічення певної ланки людей», – йдеться у петиції.

  1. 9 лютого Володимир Лучинський на сайті президента подав петицію «Заборона російського рубля як валюти країни агресора».

«Заборонити обіг російського рубля на всій території України, включаючи окупований Крим і ОРДЛО, як валюту країни агресора», – зазначено в документі.

  1. 9 лютого Андрій Лешків опублікував петицію «Встановлення законного способу звільнення державних службовців і надання народу можливість висловлювати недовіру до конкретних осіб, що керують нашою країною».

«Пропоную розробити закон, що дозволить звільняти з посади будь-якого державного службовця народом, за максимально простою схемою! Наприклад, через петицію, в разі успішного голосування це буде свідчити про недовіру або невизнання народом України дій певного представника державних служб.

Оскільки народ є роботодавцем усіх суддів, депутатів, міністрів та інших, інструмент, який дозволить народу звільнити з посади – стане великим кроком вперед на шляху із викоріненням корупції», – йдеться у петиції.

  1. 9 лютого Віктор Осипенко розмістив петицію «Терміново повернути і доопрацювати закон «Про дармоїдство».

«Це допоможе скоротити кількість алкоголіків, наркоманів, шахраїв, а також тих, хто ухиляється від виплат аліментів, виконувати свої обов'язки. Принцип простий: дехто вважає, навіщо їм працювати, якщо можна вкрасти? Відсутність контролю в цьому питанні призвела до збільшення грабежів, крадіжок, а також проявів вандалізму. Крім того, діти не отримують допомоги від тих, хто ухиляється аліментів», – зазначає автор документа.

  1. 9 лютого Ілля Кацахян подав петицію «Комунальний розрахунок».

«Знизити оплату за опалення або перейти на більш прогресивний, сучасний вид опалення будинків за допомогою встановлення сонячних панелей на даху і перетворення енергії в тепло по всьому житлового будинку», – зазначається.

  1. 9 лютого Ілля Кацахян опублікував ще одну петицію «Скасована призову в армію».

«У кожної людини повинен бути вибір. Хоче він йти в армію чи ні. Вибір повинен бути вільним, а не примусовим», – пише автор.

  1. 9 лютого Віталій Димченко розмістив петицію з назвою «Почуйте робітників».

«Мінімальна пенсія і заробітна плата не повинні обкладатися податками. Чим вищий дохід, тим вищий податок до 70%», – зазначено в петиції.

  1. 9 лютого Микола Левківський звернувся із петицією «Дозволити вирощувати марихуану».

Жодної супровідної інформації петиція не містить.

  1. 9 лютого Данило Хомутовський подав петицію «4-денний робочий тиждень в Україні».

«Баланс роботи та особистого життя сприяє покращенню загального показнику «індексу щастя». 4-денний робочий тиждень, окрім підвищення продуктивності працюючого населення, може знизити негативний вплив людини на природу та популяризувати серед населення парадигму раціонального використання ресурсів», – повідомляє автор петиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: