Львів’ян просять завтра утриматися від поїздок містом на автівках

22
Фото ілюстративне

На завтра у Львові прогнозують сильний снігопад. Відтак, міська влада просить мешканців утриматися від поїздок містом автівками.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Ірина Маруняк.

«Комунальні служби працюють інтенсивно. Так, для прибирання міста від снігу цієї ночі було задіяно більше 130 одиниць техніки, використано 465 м3 піскосуміші і 4 тонни солі. Зранку на лінію виїхало 100% трамваїв, 90% автобусів АТП № 1 і 70% автобусів приватних перевізників. Також зранку на прибирання вийшли двірники, які прибирають прибудинкові території, тротуари й зупинки. Відповідно, вчора на засіданні виконавчого комітету міський голова Львова озвучив, що ті двірники, які найкраще прибиратимуть свої території, будуть відзначені преміями», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, сьогодні додатково залучено 32 одиниці техніки і понад 400 осіб — військових, працівників підприємств, ринків, будівельних компаній.

«Відзначу, що в ніч з 9 на 10 лютого випало 11,5 см снігу. А за даними Гідрометцентру, з 6 до 10 лютого випало 132% від місячної норми опадів. На завтра прогнозують ще близько 100% норми опадів. І також очікуємо сильні снігопади вночі. Тому сьогодні проводимо засідання штабу щодо прибирання міста від снігу. На засідання запрошені усі дотичні служби, прийматимемо відповідні управлінські рішення. У зв’язку із сильними снігопадами, прошу власників приватних авто мінімізувати виїзд на дороги, щоб легше було прибирати і не було заторів. Також прошу не паркувати авто у невстановлених місцях, що може блокувати проїзд як громадського транспорту, так і снігоочисної техніки», - додала Ірина Маруняк.

При цьому у мерії не гарантують безперебійної роботи громадського транспорту.

«Ми не виключаємо таких моментів, що можуть трамвайні колії забитися снігом, і можуть бути певні аварійні ситуації, але ми стараємося їх мінімузувати. Громадський транспорт буде працювати, мешканці можуть розраховувати, що зможуть добратися до своїх місць призначення.», - заявила Ірина Маруняк.

У міській раді також визнають, що є проблеми з розчисткою доріг всередині кварталів.

«Внутріквартальні дороги розчищені у Сихівському районі, Франківському і Шевченківському частково. Там ще багато є роботи. В Галицькому районі складність полягає в тому, що є багато припаркованих автомобілів на меленьких вуличках. Якщо хоча б на добу припинився сніг, ми усією технікою перейшли на прибирання внутріквартальних доріг. Ми їх прогортаємо, але їх відразу засипає снігом. Зараз на вулицях працює 142 одиниці техніки. Прибираємо і вивозимо сніг з Галицького району. За минулу добу ми вивезли 1400 кубометрів снігу», - розповіла Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: