Українці стали спокійніші, за винятком тих, хто відслідковує новини про COVID-19

соціологія5

На початку лютого українці почувають себе спокійніше, аніж наприкінці минулого року. 

На початку лютого українці почувають себе спокійніше, аніж наприкінці минулого року.

47% українців почувають себе спокійно, але 23% опитаних все ж таки описують свій емоційний настрій як напружений. Настрій українців дещо змінився порівняно з листопадом. Тоді 70% опитаних заявляли, що хвилюються через те, що хтось з їхніх близьких захворіє коронавірусом. Водночас, 41% вважали свій настрій спокійним.

Такі дані 9 лютого оголосила соціологічна група «Рейтинг», - пише «Українська правда. Життя».

Найбільше тривожаться жінки та старші люди. Рівень тривоги зростає серед тих, хто відслідковує новини про коронавірус.

За новинами про пандемію слідкують 49% громадян, тоді як 24% роблять це інколи, 16% – рідко. 11% українців взагалі не цікавляться новинами.

Соціологи відзначають, що динаміка суспільного інтересу до цієї інформації поступово падає, а найчастіше тему відслідковують жінки та люди старшого віку.

57% українців вважають запроваджені урядом заходи боротьби із коронавірусом – оптимальними, тоді як 21% громадян, в основному старшого покоління, думають, що заходи безпеки занадто м'які. Надто жорсткими протиепідемічні заходи вважає 9% громадян і це в основному молодь і люди середнього віку.

Українці все менше користуються засобами індивідуального захисту. Хоча 78% опитаних стверджують, що про маску не забувають. 18% носять інколи або рідко, 4% – майже ніколи.

63% часто дезінфікують руки, 28% – інколи або рідко, 8% – майже ніколи. Лише 10% часто використовують захисні рукавиці, 31% – інколи або рідко, 59% – майже ніколи.

Всього у форматі телефонного інтерв’ю з використанням комп'ютера було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: