Від яких хвороб найчастіше помирають українці

хвороби серця

Основними причинами смертності й одними з головних факторів інвалідності в усьому світі стали серцево-судинні захворювання, серед яких – ішемічна хвороба серця й інсульт. Саме від них найчастіше помирають і українці.

Про це свідчать висновки, отримані експертами з міжнародного дослідження Глобального тягаря хвороб за 2019 рік, - повідомляє Центр громадського здоров’я (ЦГЗ).

«Серцево-судинні захворювання продовжують зростати протягом десятиліть майже у всіх країнах із середнім і низьким рівнем доходу.

Виявлення випадків серцево-судинних захворювань майже подвоїлося з 271 мільйона в 1990 році до 523 мільйонів у 2019 році, а кількість смертей від серцево-судинних захворювань неухильно збільшувалася з 12,1 мільйона в 1990 році до 18,6 мільйона у 2019 році.

В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За цим показником наша країна лишається одним зі світових лідерів.

У ЦГЗ нагадали основні фактори ризику, які сприяють випадкам передчасної смерті від серцево-судинних захворювань:

високий артеріальний тиск;
погане харчування;
холестерол;
високий індекс маси тіла;
тютюновий дим;
високий рівень глюкози;
забруднене повітря;
порушення функцій роботи нирок;
вживання алкоголю;
низька фізична активність.

Експерти встановили, що загалом на планеті виявлення випадків серцево-судинних захворювань майже подвоїлося з 271 мільйона у 1990 році до 523 млн у 2019-му. Тоді як кількість смертей від цих недуг неухильно збільшувалася з 12,1 млн в 1990 році до 18,6 млн у 2019-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: