Як реєструватися на ДПА у формі ЗНО, - Міносвіти

школи
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Учні, які не планують вступати до вишів і хочуть скласти Державну підсумкову атестацію у формі Зовнішнього незалежного оцінювання, повинні під час реєстрації поставити відповідні позначки про це.

Про це розповіли у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

«Якщо учень профтеху, студент коледжу або технікуму завершує здобуття повної загальної середньої освіти, а отже складає державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі ЗНО, і не планує у 2021 році вступати до закладу вищої освіти, то під час реєстрації він має зазначити про це у відповідних полях. Реєструючись на ДПА з математики або іноземної мови, потрібно також обрати рівень вивчення предмета, оскільки від цього залежатиме складність завдань на тестуванні та кількість часу, відведеного на їх виконання», — йдеться у повідомленні.

Державна підсумкова атестація для тих, хто отримує повну загальну середню освіту, цьогоріч складається з 4 предметів:

  • української мови;
  •  математики;
  • історії України або іноземної мови (за вибором);
  • сторії України, іноземної мови, біології, географії, фізики, хімії (за вибором).

Алгоритм дій учасника «ДПА у формі ЗНО» може залежати від того, чи планує учень вступати до закладу вищої освіти. Так, якщо він завершує навчання на кваліфікованого робітника чи фахового молодшого бакалавра і продовжує вчитись у профтеху чи коледжі і не вступає до закладу вищої освіти, потрібно проставити галочку біля поля «Не отримувати», що означатиме, що його результат не будуть обраховувати за 200-бальною шкалою ЗНО.

Якщо ж учень завершує навчання на кваліфікованого робітника чи фахового молодшого бакалавра і планує цього ж року вступати до закладу вищої освіти — він обирає, на якому рівні вивчав математику або іноземну мову (профільний або стандарт) і ставить галочку біля поля «Отримати (Вступ до ЗВО)» у колонці «Результати за шкалою 100-200 балів».

Дізнатися, на якому рівні вивчається предмет — профільному чи стандарту — учасник ДПА може у викладача або адміністрації закладу, де навчається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: