Червонокнижні журавлі у «Асканія-Нова» загинули від отруєння зерном

журавлі4

Понад дві сотні червонокнижних сірих журавлів у заповіднику «Асканія-Нова», що на Херсонщині, померли від отруєння зерном.

Про це повідомило міжфракційне об’єднання «Гуманна країна» з посиланням на звіт Державної екологічної інспекції, - пише Громадське.

Так, щоб з'ясувати причину загибелі тварин, співробітники Екоінспекції зібрали зразки біологічного матеріалу та зерна.

«Було встановлено: зразки зерна токсичні, а птахи загинули від набряку легенів внаслідок інтоксикації організму неідентифікованою речовиною антикоагулянтної дії», — пояснили у міжфракційному об'єднанні.

У «Гуманній країні» також дізналися, що отруєння тварин розслідують правоохоронці — місцеве відділення поліції зараз проводить досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні.

Зловмисникам загрожує штраф від 1,1 мільйона гривень до 4,5 мільйона гривень штрафу або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Нагадаємо, в «Асканії-Новій» ще в заповіднику «Асканія-Нова» загинули понад 200 червонокнижних сірих журавлів.

Фахівці ДПСС встановили, що отруїлися сірі журавлі. Це не хвороба і не вірус. В їх внутрішніх органах та м’язах знайшли фосфід цинку, нітратів, нітритів, натрію хлористого, у межах гранично допустимих концентрацій. Тобто причина – хімікати від агропідприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: