Козицький похвалився кількістю відремонтованих доріг

_1613044303_613x321.81639528355_3_0

Торік рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування залучили на розвиток дорожньої мережі Львівщини.

Про це під час звіту за підсумками року розповів голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Зам його словами, за ці кошти відремонтували 528 кілометрів автошляхів державного та місцевого значення.

«Від якісного дорожнього покриття часто залежить якість медичних та освітніх послуг, а також місцева економіка. Завдяки залученим коштам суттєво покращився стан доріг в населених пунктах, які роками були відрізані від цивілізації», - наголосив очільник області.

Відтак, на Львівщині упродовж року відремонтували такі дороги місцевого значення: Ясенів – Золочів, Мамчурі – Ясенів, Сокаль – Стоянів, Куликів – Великосілки, Мшанець – Стрілки, Східниця – Верхнє Синьовидне, Перемишляни – Чемеринці – Плугів, Рава Руська – Гайок, Стрілки – Новий Кропивник, Боберка – Бориня», Хильчиці – Ясенівці, Золочів-Расне, Кологури-Лучани.

Також було відновлено 10 мостів, серед них роботи стартували на одному з найдовших мостів Західної України у селі Крушельниця.

«На сьогодні будівельна готовність об’єкта 85%.  Підрядники здійснили підготовчі роботи для заливання бетонної накладної плити. При настанні сприятливих погодних умов укладуть асфальтобетон, облаштують хідники та перильне огородження. Вартість об’єкта – 65,5 млн гривень», – додав голова Львівської ОДА.

Серед доріг державного значення відремонтовано дороги Львів-Пустомити –Меденичі, Східниця - Пісочна,  Львів-Самбір – Ужгород, Мостиська - Самбір - Борислав, Миколаїв - Городок - Жовква - Кам’янка-Бузька -Бібрка, Мостиська – Краковець.

Торік також стартував проєкт будівництво Північної об’їзної Львова.

«Для будівництва Північної об’їзної Львова у власників викупили 16 земельних ділянок на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського району із 52 запланованих. Викуп ділянок триває. Північну об’їзну побудуємо в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Будівництво плануємо розпочати цьогоріч. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку, шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри», – розповів Максим Козицький.

За його словами, реальною є перспектива будівництва міжнародних пунктів пропуску та під’їзних шляхів до них на території Львівщини.

«Торік ми розпочали активне будівництво прикордонних доріг. Уже сьогодні ми маємо виготовлене техніко-економічне обґрунтування будівництва міжнародного пункту пропуску «Лопушанка – Міхновець». Крім того, налагоджена міжнародна співпраця з Польщею. Нові пропуски зможуть вдихнути життя в гірські та прикордонні регіони, які прийнято вважати у нас депресивними», - заявив голова ЛОДА.

Крім цього, продовжиться реалізація проєкту «Мале Карпатське коло».

«Реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло» Львівська ОДА спільно із Службою автомобільних доріг розпочала ще торік. Зокрема з державного бюджету Львівщина отримала 200 мільйонів гривень для розвитку дорожньої інфраструктури. За ці кошти почали ремонтувати окремі ділянки автодоріг Славське-Хащованя, Славське-Вигода та Бориня-Боберка. Окрім того, запустили процес виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нових доріг та реконструкцію інших.  На цей рік – для продовження ремонтних робіт на автошляхах необхідно майже 700 мільйонів гривень. Органи центральної влади запевнили у підтримці щодо виділення коштів. Завдяки проєкту ми отримаємо понад 20 км кілометрів нових доріг європейського рівня та 170 км тих, які не ремонтувалися десятиліттями! З велодоріжками, сучасним освітленням, необхідною інфраструктурою та капітально відремонтованими мостами», – розповів Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: