Рік на посаді: Козицький прозвітував про роботу у 2020 році

_1613044369_613x321.81345719307_3_0_nw

Голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів роботу облдерадміністрації у 2020 році.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів роботу облдержадміністрації у 2020 році.

Головним викликом він назвав пандемію коронавірусу.

За його словами, завдяки підтримці бізнесу та скоординованій роботі медичних служб, до боротьби з пандемією торік залучили 24 заклади охорони здоров’я. В них забезпечили майже 4 тисячі ліжок для ковідних пацієнтів, з яких 256 – для інтенсивної терапії.

«Практично всі ліжка були забезпечені подачею кисню та доступом до 314-ти апаратів ШВЛ. До прикладу, у квітні ми мали лише 70 ліжок із подачею кисню, а станом на кінець року їх було 3342»,  – розповів Максим Козицький.

На засоби індивідуального захисту, медикаменти, медобладнання і доплати медикам з обласного бюджету торік виділили 150 млн грн.

Також Львівщина найшвидше з усіх областей мобілізувала усі органи місцевого самоврядування в частині фінансування антиковідних заходів. На цьому наголосив Максим Козицький.

«За підтримки держави ми змогли закупити лабораторне обладнання та тест-системи, а за підтримки бізнесу – оперативно запустили експрес-тестування населення», - зазначив очільник області.

Так, на кінець минулого року в області було 190 пунктів тестування на COVID-19, при цьому у березні таких було лише 2. Сьогодні в області можуть робити приблизно 3,5 тисячі тестів щодня.

Загалом на антикризові заходи в області скерували 5 млрд гривень.

Також понад 620 млн грн були виділені з місцевих бюджетів на заходи з ліквідації спалахів і поширення коронавірусної хвороби на території області. Це один з найкращих показників серед усіх областей.

«Фінансування заходів з протидії поширенню COVID-19 – це лише частина з того, що вдалось у 2020 році в галузі охорони здоров’я. Львівщина перша запустила систему страхування медиків, що борються з коронавірусом. Понад 5 тисяч мешканців області з важкими захворюваннями отримали медичну допомогу в рамках обласної програми, на яку було виділено з обласного бюджету 157 млн грн», – сказав Козицький.

Торік на модернізацію 8-м приймальних відділень опорних медзакладів області скерували 67 млн грн.

Крім того, для покращення якості медичних послуг торік закупили 18 одиниць спеціалізованого санітарного автотранспорту. Також 9 ультразвукових систем, 6 рентгенівських діагностичних систем, 4 комп’ютерних томографи. На закупівлю цього обладнання витратили 41,3 млн грн субвенції з Фонду боротьби з COVID-19.

У частині покращення якості надання медичної допомоги в сільській місцевості у межах програми «Доступна медицина» були відкриті 20 нових лікарських амбулаторій. Первинна медична допомога отримала 159 службових автомобілі й 204 комплекси телемедичного обладнання.

На кошти, які вдалося зекономити під час будівництва нових амбулаторій та придбання автомобілів для них, а це понад 17 мільйонів гривень, у різних районах області допоможуть збудувати чи відремонтують ще кілька медичних установ. Відтак, на Львівщині дофінансують будівництво, реконструкцію або ремонти дев’яти сільських медустанов у Львівському, Самбірському, Яворівському районах області.

У галузі освіти, за словами Максима Козицького, вдалося покращили матеріально-технічне забезпечення 32-ох створених навчально-практичних центрів.

«Як і минулого року, так і 2021-го наша увага буде зосереджена на профтехосвіті.  Вона має для економіки неабияке значення, тому ми докладемо максимум зусиль, аби молодь могла прогресувати та вдосконалюватись. Адже професіонали, які люблять свою роботу, завжди будуть затребувані на ринку праці», – розповів Максим Козицький.

На Львівщині цьогоріч планують відкрити 9 навчально-практичних центрів. Наша область подала найбільше заявок на створення таких центрів.

«Велику увагу  ми також приділяємо покращенню інфраструктури закладів дошкільної, шкільної освіти Львівщини. 1236 закладів освіти забезпечені обладнанням, меблями, інвентарем. Ми також оновили 106 шкільних їдалень», – додав голова ЛОДА..

Зокрема на Нову українську школу було виділено 113 млн грн. У межах обласної програми придбали 54 нових шкільних автобуси, що збільшило охоплення послугою довезення учнів до 97%.

За минулий рік вдалось додатково створити 884 місця в дитячих садках і тепер рівень охоплення дошкільною освітою становить 87%. .

У галузі соціального захисту ключовим завданням була допомога учасникам АТО/ООС.

«На жаль, у Львівській області постійно збільшується кількість учасників АТО/ООС, що потребують підтримки, лікування та соціального супроводу. Саме тому є низка питань, які вимагають першочергового вирішення. Насамперед йдеться про забезпечення бійців житлом, надання адресних грошових допомог, відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги та психологічну підтримку», – розповів Максим Козицький.

Лише у 2020 році для учасників АТО/ООС та членів їх сімей з державного та обласного бюджетів придбали 68 квартир. Крім того, 202 учасники АТО/ООС скористалися послугами лікування та реабілітації. 971 учасник АТО/ООС та члени їх сімей скористалися програмою сімейного відпочинку.

692 учасники АТО/ООС отримали у власність земельні ділянки загальною площею 858 га.

Важливо, що учасники АТО/ООС отримують з обласного бюджету підтримку на свої підприємницькі ініціативи. В 2021 році обсяг фінансування цієї програми зросте до 41 млн грн.

За минулий рік 89 дітей-сиріт були забезпечені житлом, 37 дітей усиновлено, 280 дітей влаштовано під опіку, 49 дітей були влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Крім того, були створені 2 дитячі будинки сімейного типу та 6 патронатних сімей.

За словами очільника області, у 2020 році мешканці Львівщини отримали 4,1 млрд грн соціальних допомог. 135 тисяч домогосподарств одержали пільги і субсидії у готівковій формі на суму ще 1,5 млрд грн.

У межах програми «Велике будівництво» у 2020 році відкрили 13 об’єктів соціальної інфраструктури, серед яких 5 шкіл, 5 дитячих садків та 3 стадіони. Також було споруджено  24 спортивні майданчики.

Максим Козицький заявив, що завдяки програмі в області вдалось завершити довгобуди – об’єкти, які добудовували роками.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: