У ЛОДА розповіли про обмеження руху транспорту

тр
Фото ілюстративне

На території області працює 222 одиниці спецтехніки, використано 1226,2 тон піскосуміші, для ручної підсипки залучено 301 робітника.

На території області працює 222 одиниці спецтехніки, використано 1226,2 тон піскосуміші, для ручної підсипки залучено 301 робітник.

Про це йшлося на брифінгу у ЛОДА.

«На території області - складні погодні умови. На автомобільних дорогах збережеться ожеледиця, на окремих ділянках – снігові замети, сильний та мокрий сніг. Першочергове завдання - забезпечити безпечний рух на автомобільних дорогах державного значення та під’їзних до них і сполучення між районними центрами. Після чого техніку буде направлено на дороги місцевого значення, які сполучають сільські населені пункти. На 14.00 на дорогах місцевого значення було розчищено 700 кілометрів, але більша частина доріг залишається нерозчищеними. Прохання мешканців області утриматися від поїздок автівками. Також ЛОДА рекомендувала навчальним закладам організувати завтра дистанційне навчання, але кожна школа буде вирішувати це самостійно», - розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Він додав, що наразі не курсує частина міжміських автобусів, здебільшого у гірських районах.

«Це питання навіть не снігу, а стану автобусів, які не мають зимових шин», - пояснив Юрій Бучко.

Як розповів керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, на деяких дорогах довелося обмежити рух вантажного транспорту.

«Багато автомобілів виявилися неготовими до таких складних погодних умов, зокрема не мають зимових шин. При цьому, рух іншого транспорту, крім вантажного – забезпечений. Сподіваюся, до кінця сьогоднішнього дня, або початку наступного ми запустимо весь вантажний транспорт, але мусимо скоординувати це з іншими областями», - розповів Олег Береза.

Водночас, рух великовагового транспорту уже відновили на таких дорогах:

М-06 Київ-Чоп км 529+455 – 583+000 (Гамаліївка-Миколаїв);

М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, км 40+338-113+260, км 129+807-191+877;

М-10 Львів-Краковець км 7+993-69+961;

М-11 Львів-Шегині, км 9+128-80+761;

Н-13 Львів-Самбір-Ужгород км 0+000-146+204;

Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, км 0+000-69+434;

Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква км 89+538 - 159+780.

Як розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Микола Гуменюк, підрозділи ДСНС готові за потреби швидко прийти на допомогу як дорожникам, так і мешканцям.

«Нами здійснюється постійне взаємне інформування з поліцією та Службою автомобільних доріг Львівщини щодо обставин у зв’язку з негодою.  Усі підрозділи ГУ ДСНС переведені у режим підвищеної готовності.  Сьогодні надали допомогу трьом шкільним автобусам, два з них їхали в школу, один повертався додому з дітьми. Наші підрозділи залучились до того, щоб відбуксирувати транспорт з школярами у безпечне місце», – розповів Микола Гуменюк.

За даними поліції Львівщини кількість транспорту на дорогах області зменшилася приблизно на 60%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: