Львівські комунальники працюватимуть без вихідних

IMG_0599

Субота і неділя будуть робочими днями для комунальників.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Завтра і в неділю у нас будуть робочі дні, адже необхідно очищати внутрішньоквартальні вулиці. Тому надалі працюємо в цілодобовому режимі, темпи не збавляємо. Минулої ночі для прибирання міста від снігу працювало 147 одиниць техніки. Це і комунальна техніка, і техніка різних приватних структур, які зголосилися допомогти. Зранку проблем з виїздом громадського транспорту не було. Оскільки нині транспорт працює в режимі вихідного дня, то зранку на маршрути виїхало 38 трамваїв — це 84%, 45 тролейбусів — це 96%, 235 автобусів АТП № 1 — це 90%, і 147 автобусів приватних перевізників — це 78%. Також зранку працювало 1593 двірники, а впродовж дня ми залучили 65 одиниць додаткової техніки», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, минулої ночі працювали евакуатори, бо 4 райони вивозили сніг.

«Відзначу, що починаючи з 6 лютого, випало 199% місячної норми опадів. Зараз, за даними Гідрометцентру, ми маємо 45 см снігу. Тому минулої ночі працювали евакуатори, бо 4 райони вивозили сніг. Галицький, Личаківський, Франківський і Шевченківський райони вивезли 2501 кубометрів снігу - це 250 КАМАЗів. Снігу є надто багато. Згортати сніг на хідники чи прибордюрну частину вже нема куди. Тому вночі будемо продовжувати його вивозити. Скидаємо сніг у колектор біля пам’ятника Міцкевичу», - додала директорка департаменту.

За її словами, звернення міської влади зробити сьогоднішній день вихідним дало результат.

«Вчора було звернення мера, щоб підприємства, бізнесові організації перейшли сьогодні на роботу онлайн, щоб менше було приватного транспорту на вулицях і легше прибирати вулиці. Зранку машин таки було менше. Сьогодні для очистки магістральних доріг ми залучили 6 екіпажів поліції. Вони працюють в кожному районі. Вчора вони теж працювали, і це дозволило краще почистити вулиці. Зараз на дахах є багато снігу, який звисає, і є бурульки. Тому звертаюся до мешканців бути уважними, і не ходити близько таких будинків. Це питання ми проговорили з балансоутримувачами будинків, щоб вони все оглянули, при можливості їх позбивали, а небезпечні місця - обгородили» - розповіла Ірина Маруняк.

За даними ЛМР впродовж дня комунальники збили бурулі із 79 будинків та обгородили 88 небезпечних ділянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: